Ventilatierooster in dubbelglas plaatsen

PierreAssen87

  • #1
Goedendag :D ,

Om de ventilatie in de woning te verbeteren wil ik graag ventilatieroosters in mijn ramen maken

(betere ventilatie is immers gezonder en er ligt altijd een klein beetje vocht/schimmel aan de binnenkant op de kozijnen).

Momenteel kunnen de ramen wel open, maar in verband met inbraakgevoeligheid kan dit niet de hele dag, daarom dacht ik aan ventilatieroosters in de ramen.

- Is dit mogelijk om het huidige raam hiervoor "aan te passen / bij te snijden"?
- Of kan een ventilatierooster ook in een kozijn?
- Zijn er nog andere alternatieven om ventilatie te verbeteren?
-
 

Tomtom87

  • #2
Is er iets veranderd in uw huis toevallig de spouw laten isoleren? Staat er water in de kruipruimte?

Heeft u een mechanische ventilatie in huis?

Om de luchtvochtigheid te verlagen (daar gaat het uiteindelijk om) is het een zaak om te stoken en te ventileren. Echter dien je de primaire oorzaak de achterhalen en niet de symptomen te bestrijden
 

PierreAssen87

  • #3
Bedankt voor je bericht! :)

Onlangs zijn er geen zaken in de woning veranderd, er staat geen water onder de vloer en er is geen mechanische ventilatie.
Er is echter nergens een ventilatie rooster in de woonkamer aanwezig, dus alles dicht is ook echt dicht. Hierdoor hadden wij het vermoeden dat de oorzaak gezocht moet worden bij een gebrek aan ventilatie. Is dit wellicht onjuist?
 

Tomtom87

  • #4
Wat is het bouwjaar van de woning?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ventilatie is wel nodig ja. Maar je moet ook een afvoer gaan maken. Meestal is dat mechanische afzuiging in toilet en badkamer. Toevoer via roosters in woon- en slaapkamers.

Je kan geen bestaande dubbelglasruiten afsnijden om er een rooster boven te maken. Het glas moet vervangen worden. Kan je wel meteen beter isolerend glas kiezen.

Er zijn ook andere opties, zoals lokale wtw's. Maar zo te horen moet je eerst heel je huis eens bekijken.

We doen hier niet aan prijzen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Het afgebeelde raampje is hardglas. Het raambeslag is hier rechtstreeks op gemonteerd. Als je dat ruitje moet vervangen door een raamvleugel met daarin nog een rooster hou je geen daglicht over...

Kun je geen muurroosters plaatsen?
 

PierreAssen87

  • #7
Goedendag,

Bedankt voor de reacties, super!
De woning is uit 1982.

De afzuiging in sanitair is trouwens in orde. De vraag gaat puur over de woonkamer en slaap vertrekken.

Dat er met een rooster in het raam geen zonlicht binnenkomt is niet zo'n probleem, erom heen zitten namelijk genoeg grote ramen.

Een alternatief dat ik nu hoor is muur roosters, maar is een rooster "in het glas" zoals nu besproken niet veel eenvoudiger / kosten efficienter (genoeg zon licht is er immers toch wel).

Daarbij de vraag als ik de roosters in/bij het glas wil kan ik gewoon naar een lokale glaszetter om een glas met (opgemaakt) rooster te bestellen? En waar moet ik hierbij om denken?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Zoals de ramen nu geplaatst zijn zal er geen combinatie met een ventilatierooster mogelijk zijn. Google maar eens op " hardglas ramen". Er is namelijk maar 1 leverancier in NL.

Alternatief is vaste beglazing met 80 mm glasaftrek voor een rooster.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu