Ventilatie spouw van geisoleerd tuinhuis

L3on

  • #1
Ik ben van plan om een tuinhuis te zetten in de achtertuin. Dit wil ik doen volgens het houskeletbouw principe.

Het is de bedoeling om eerst de houtskelet te bouwen en hier aan de buitenkant damp open folie op te bevestigen en vervolgens latjes van 18mm waarop de rabatdelen komen. het geheel komt te staan op een beton vloer van 13 cm met hieronder tempex.

Ik twijfel alleen nog of ik de betonvloer zo groot moet maken dat deze eindigt onder de houtskeletbouw zodat de 18mm spouw aan de onderkant compleet open is voor het ventilatie of dat de rabatdelen ook nog op de betonnen vloer moet komen te staan?
Als ik de 18 mm spouw helemaal open laat ben ik bang voor ongedierte (muizen etc) en als ik de rabatdelen ook op het beton laat rusten heb ik dan wel genoeg ventilatie in de spouw?

Groet,
Leon
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Met het beton onder het frame en een ventilatieprofiel voorkom je dat er ongedierte achter de gevelbekleding komt, terwijl je toch voldoende ventileert.
 

Bernhard

  • #3
De zijkanten, koudebrug, van de betonvloer moet je ook isoleren. De isolatie aan de zijkant van de betonvloer moet circa 10 cm boven het maaiveld uitsteken. Afdekken vanuit de spouw met een kunststofslab. Aan de zijkant is het beter om glasfoam als isolatie te gebruiken. Dit is gesmolten glas en wordt door muizen niet opgegeten.
Onder en boven in de spouw kan je strips plaatsen met gaatjes.
Ik kom even niet op de naam. De gaatjes zijn klein genoeg dat er geen vliegen of muggen door kunnen. bernhard
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Hout sluit je nooit strak aan tegen beton. Een kier is er altijd. Zolang de kier kleiner is dan 1cm heb je weinig problemen met ongedierte te verwachten, maar wel voldoende ventilatie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu