Ventilatie rooster vervangen

Erikl1982

  • #1
Ik heb 2 kunststof kozijnen waarin een ventilatie rooster zit. Deze roosters kunnen niet meer goed open en dicht.

Bij één zit alleen een palletje waarmee je het rooster open en dicht kan doen, er hoort volgens mij normaalgesproken ook een soort "stokje" bij om dit te bedienen. Bij het andere rooster is dit palletje afgebroken en deze is dus helemaal niet meer te bedienen. Bij beide ging het open en dicht doen hoe dan ook al heel stroef, en erg fris zien ze er ook niet meer uit.

Ik vroeg mij af of je dit soort roosters nog nieuw kan kopen. Zo te zien zitten ze gewoon met een paar glaslatten vast. Als ik meet inclusief de glaslatten dan gaat het om een afmeting van 16cm x 59,5 cm

Ik kan alleen nergens ventilatieroosters vinden in deze maat, en heb geen idee van welk merk deze roosters zijn.

Dit zijn de roosters waar het om gaat:


 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Bij een aantal merken kan je dat palletje om te bedienen eruit trekken. Als het nu afgebroken is, dan is het te proberen om de binnenkant eraf te klikken om meer ruimte te krijgen. Anders de glaslatten losklikken en de hele rooster eruit pakken.
 

Erikl1982

  • #3
Onlgangs de glaslatten er maar even af getikt, het is inderdaad een palletje wat er uit ziet alsof je het zou kunnen vervangen:



Nu is alleen de grote vraag, waar vind je een vervangend exemplaar hier voor? Ik heb al wat rond gegoolged, maar kan weinig vinden. ik heb ook geen idee welk merk het is, dus dat maakt het zoeken moeilijker.

Het echte rooster is trouwens ook aan vervanging toe:


Daar valt nog wel wat op te verzinnen met spul van de bouwmarkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu