Vaste buitenverlichting met afstandsbediening

Jni

  • #1
Goedemiddag, wil iemand meedenken met mij, heb hier geen ervaring mee:
Ik wil buitenverlichting aanleggen. Er zit momenteel een buiten wandcontactdoos met aan/uit knop, maar ik moet dus altijd maar buiten om 't aan/uit te schakelen.
Wat beste manier om dit met een vorm van afstandsbediening te realiseren?
Een plug in stopcontact lijkt mij niet wenselijk, want het gaat om permanente verlichting/aansluiting.
Daarnaast wil ik de huidige 1 buitenlamp vervangen door een serie lampen. Kan ik dat gewoon van lamp tot lamp doorlussen, of zie ik dan wat over het hoofd? De draad wordt niet ingegraven, maar langs de schutting gelegd.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
De stroom komt uiteindelijk ook voor je buitenstopcontact vanuit je meterkast. Is het geen optie om tussen je meterkast en het buitenstopcontact een klik aan klik uit achtig systeem te plaatsen? Uiteraard dan binnen je huis ivm vocht.
 

Jni

  • #3
@job_04, bedankt, dat zou kunnen, maar als dat niet nodig is zou ik het liever vanuit de woonkamer regelen, zonder naar de meterkast te hoeven lopen. Ideeën?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Google eens op klik aanklik uit, dit is een unit die je tussen een stopcontact kunt plaatsen en met afstandsbediening kunt schakelen. Voor installatie zal je dus naar de meterkast moeten, voor het aan uit schakelen daarna niet meer ;)
 

Jni

  • #5
Top, dank je!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu