Van keramische kookplaat 6300W naar inductiekookplaat 7200W

Sonaya

  • #1
Hallo,

Ik heb nu een keramische kookplaat met aansluitwaarde 6300W en wil naar een inductiekookplaat 7200W. Kan dit of moet er nu van alles qua stroom aangepast worden? Geen vent in huis :D en wil gewoon eenvoudig overstappen naar een andere kookplaat (inbouw appeltje/eitje, stekker erin en klaar,uietraard met overeenkomende maten qua uitsparing in aanrechtblad :wink: ), maar moet wel weten wat ik aan kan schaffen.

Wie heeft advies?

Grtz Sonaya
 

Lichtpunt

  • #2
Dat kan,
ik zeg er wel bij dat u even onderin de oude kookplaat moet kijken hoe de aders aangesloten zijn van het snoer (schrijft u dat even op). Liever een fototje maken, kunt u dat later hier plaatsen, zodat u geholpen kan worden met het aansluiten van de nieuwe plaat.
U moet namelijk het snoer gebruiken voor de nieuwe kookplaat ( scheelt zomaar 18 eutjes)
In de nieuwe kookplaat moet u dan het oude snoer weer aansluiten.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Voor een kookplaat van 7200 Watt zullen waarschijnlijk geen grote aanpassingen nodig zijn, daarboven misschien wel. Wel zul je voor het aansluiten van de nieuwe plaat, moeten controleren hoe de perilex aansluiting is afgezekerd en of dat overeenkomt met het nieuwe aansluitschema. Er is helaas geen standaard. Door hier fotootjes plaatsen van de groepenkast (kookgroep) en de oude en nieuwe aansluitschema's kunnen we je beter helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu