Vaillant geyser lekt water

Gerard01

  • #1
De geyser lekt na de winterstop, op de camping, water dus. Onderaan uit een koperkleurig geval, membraam misschien? Nu heb ik wel gezien als je die pakkig wilt vervangen je de hele geyser moet demonteren. Moet dit incl. achterplaat of kun je hem op de een of andere manier eraf klikken? Weet iemand een oplossing?
 

Toon

  • #2
Lees eerst VERWARMING PROBLEMEN eens door en vermeld dus wat meer gegevens. Verder is een foto van dat "koperkleurig geval" misschien handig.
De meeste beantwoorders beschikken hier niet over een glazen bol :wink: .
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanneer een geiser lekt na de winter op een camping is hij zo waarschijnlijk bevroren geweest.
Een installateur kan bekijken of de geiser nog goed is, vaak is het watergedeelte krom getrokken door de bevriezing.
 

Jacovrie

  • #4
Het is waarschijnlijk een geiser waarvan het watergedeelte achter vast zit op de afsluitkraan en bovenop met een schroef. Warmtewisselaar zit aan beide kanten van waterdeel vast, moet dus ook los. Wanneer er nog een douche of verderop gelegen aftappunt op zit (onderkant in midden) dan moet deze ook los. Wanneer voornoemde allemaal is gedaan, kan het waterdeel zo uit de geiser worden gehaald.De hele geiser hoeft er dus niet af.

Denk erop dat het waterdeel met een moer conisch vast kan zitten op de afsluitkraan. Zit vaak erg vast en bij terugplaatsen kan het zijn dat de conische afdichting blijft lekken. Moet dus goed vastgedraaid worden. Anders beetje tape op de draad.

De onderkant en bovenkant van het waterdeel zitten met zogenaamde breekboutjes vast. Zijn speciale boutjes die bij bevriezing kapot gaan. Desondanks kan het waterdeel kromtrekken. Het is mogelijk deze dan weer te vlakken, maar daar moet je en ervaring en specialist in zijn. Anders zit er niets anders op dan nieuwe watergedeelte. Bevriezing komt overigen doordat het waterdeel niet goed is afgetapt. Onder het membraam blijft water staan, vandaar dat de speciale aftapschroef moet worden losgedraaid om water te laten weglekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu