Vaatwasser bromt, werkt niet

JoolDeX

  • #1
Hallo,

Wij hebben een Siemens SK23200 vaatwasser (tafelmodel).
Wij stuiten tegen een probleem aan en hopen het eerst zelf op te kunnen lossen. Zodra wij de vaatwasser aanzetten, geeft deze een raar bromgeluid en doet verder niets. Ook komt er geen water in de vaatwasser. Wij hebben de vaatwasser al wat open geschroefd en zien wel dat er nog wat water in de zijkant zit (misschien betekent dit ook dat de vaatwasser het water niet weg kan pompen?). Hieronder een afbeelding van de zijkant:


Wij hebben ruim een jaar (of 2) geleden zelf al een keer de condensators vervangen dus wij gaan ervan uit dat hier het probleem niet ligt.

Heeft iemand nog een idee waar het eventueel aan zou kunnen liggen? Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lijkt erop dat het inlaatventiel vast zit of dat er geen water uit de kraan komt.
Draai de slang van het water even los en kijk of daar wel water uit komt, is dat in orde dan is het ventiel waarschijnlijk verstopt, lees verkalkt.
Een andere mogelijkheid is dat er een lek in de machine zit, als er dan water op de bodemplaat terecht komt wordt de afvoerpomp ingeschakeld als beveiliging.
 

JoolDeX

  • #3
Bedankt voor je reactie. Wij hebben direct dezelfde dag een nieuwe inlaatventiel besteld. de vaatwasser doet al iets meer. we horen dat het water probeert in de vaatwasser te pompen in het begin. we zien dan het dunne slangetje ook op en neer gaan, maar er komt maar geen water in de vaatwasser (er komt wel water uit de slang zelf, dit hebben we getest). op een gegeven moment hoor je de vaatwasser "het water" weer wegpompen. De vaatwasser bromt hierbij nog wel. Dat zal dan hoogst waarschijnlijk betekenen dat het toch om een lek kan gaan? En zo ja, zal het dan een duur grapje worden om dit te repareren en dan maar beter een nieuwe bestellen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hier moet ik afhaken, ik ben geen specialist op dat gebied.
 

JoolDeX

  • #5
Geen probleem. In elk geval bedankt voor je reactie! Wij denken dat het tijd is voor een nieuwe vaatwasser. Deze heb ik geërfd van mijn oma en toen was deze nog helemaal nieuw en we hebben er toch 7 jaar van kunnen genieten. Eén of twee jaar geleden hebben we al een onderdeel moeten vervangen en nu is het weer mis, dan kunnen we het beste op dit moment beter beslissen dat een nieuwe vaatwasser de beste optie is :) Dat is beter dan continue geld steken in een wat oudere vaatwasser.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu