Vaatwas aeg favorit 55011 Vl geeft foutcode : piept 6maal

Mikelvds

  • #1
Onze vaatwasser geeft een tijdje na het aanzetten 6 piepjes en werkt daarna niet meer.

Eerst gaat alles normaal maar dan veel vroeger dan normaal stopt hij en geeft dan de foutcode van 6 piepjes. (bij het programma om gewoon te spoelen hebben we dit probleem niet)

Iemand een idee wat deze code inhoud? In de gebruiksaanwijzing staan maar 3 piepjes vermeld.
PNC911935619 /05

Groeten Michaël
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Controleer relaiscontact van verwarmingselement.
 

Fdv

  • #3
Hallo,

Bij ons hetzelfde probleem. Na het zoeken op vele forums was het wel duidelijk dat er een probleem met het relais moet zijn. Een slecht printspoor (= koperbaan op printplaat) of een kapot relais.
Wij hebben eerst de printplaat gecontroleerd en daar bleek niet het probleem te zitten. Het relais was kapot. Via de AEG site kun je een relais kopen voor 37,50. Via een grote online elektronika leverancier kocht ik exact hetzelfde relais voor 1,50.
Deur open doen, de schroeven eruit halen, voorzichtig de electronica module verwijderen. Module openmaken, het relais desolderen en het nieuwe relais plaatsen. Alles bij elkaar was ik binnen 30 minuten klaar. De vaatwasser draait weer als een zonnetje.

Kortom, half uur verder, een €1,50 lichter en alles doet het weer. Het is een klus doe voor een beetje handige doe het zelver prima is te doen.

Succes en met vriendelijke groet.
 

Clde

  • #4
Hoe verwijder je de oude relais?
 

Techrax

  • #5
Fdv schreef:
Deur open doen, de schroeven eruit halen, voorzichtig de electronica module verwijderen. Module openmaken, het relais desolderen en het nieuwe relais plaatsen.
Succes!
 

Clde

  • #6
"deur open doen, de schroeven eruit halen, voorzichtig de electronica module verwijderen, module openmaken" heb ik al gedaan.
Ik krijg de relais zelf niet van de printplaat. Moet ik eerst de printplaat volledig uit de module halen? Heb je een soldeerapparaat nodig?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu