Uponor op h-blok

Bennieboy84

  • #1


Hallo,
Ik ben nog druk bezig met de verbouwing en ben bezig alles in te frezen. Mijn idee was om de uponor leidingen uit de muur te laten komen en dan een h-blok erop. Dit lijkt mij mooier dan dat het uit de vloer komt.
Maar de loodgieter die bij mij de cv heeft geplaatst zegt dat dit een heel gedoe is.. en dat rechtstreeks uit de vloer net zo makkelijk is.. maar het moet toch gewoon kunnen ?? En zoja zijn hier speciale h-blokken voor ? Voor uponor ? En met wat voor maten moet ik rekening houden de hoogte waarop de radiatoren moeten hangen ? En op wat voor hoogte de leidingen uit de muur moeten komen ?

Hoop dat jullie mij hier verder kunnen helpen :)
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2


zulke knien kun je hiervoor gebruiken, met een haaks onderblok.

Gewoon kunststof aansluiten kan ook. maar je moet van de kleur houden. chrome buisje is duurder... en ook niet kaarsrecht vaak.

altijd h.o.h. 50mm en hoogte afhankelijk van wat je mooi vindt. ca. 10cm onder de radiator bijvoorbeeld.

anders krijg je dit idee.
 

Bennieboy84

  • #3
Hoi Ingmar89,

Bedankt voor uw antwoord.
Wat ik eerst in gedachten had was eigenlijk wel zo een beetje zoals u op het plaatje toonde. Alleen is het dus dat de leidingen weggestuced worden. Dat er dus alleen nog 2 uponor leidingen uit de muur komen 50 h.o.h. Ik weet niet of de uponor leidingen wel zo een bocht kunnen maken ? En daarop dus zo een h-blok. En of de warm water leiding wel gestuced kan worden ? Want ik heb ook begrepen dat het stucwerk schuren kan krijgen ?

Verder wilde ik nog vragen wat u bedoelde met het kniestuk ?


Is dit zo een beetje het idee wat u bedoelde ?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Klopt!
als je bang bent voor scheuren, dan kun je de buizen in een mantelbuis leggen en een rozetje tegen de wand.

Dit is ook een beetje afhankelijk van de temperaturen, dikte stuc etc.
 

Bennieboy84

  • #5
Ik vroeg mij af of je de warm water buis ook in cement kan insmeren ? Voordat je het laat stucen. Zou dat wat uitmaken met het warmte ? En scheuren in het stucwerk ? Of is een mantel er om heen toch het beste ?
 

Freekcv

  • #6
Mantel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu