Tweede thermostaat op Atag Q 25

Fborden

  • #1
Ik ben een gelukkige nieuwe eigenaar van een Atag Q 25. Ik zit nu alleen met het volgende. De ketel doet het zo goed dat de kamer konstant op ca. 20 graden wordt verwarmd en de rest van het huis niet meer opwarmt. Ik begrijp dit heel goed. De manier waarop ik dit nu oplos is in de woonkamer de radiatoren knijpen en daar de thermostaat hoger zetten zodat de CV aanslaat, echter dit geeft weer problemen dat dit uit de hand loopt qua stookkosten en qua temperatuur. Ik zat nu te denken om in een van de kamers (bijvoorbeeld op zolder waar zich ook radiatoren bevinden) een tweede thermostaat te monteren en deze bijvoorbeeld op 19 graden in te stellen voor overdag.
Vraag is moet ik in deze situatie thermostaatkranen plaatsen of kan ik volstaan met het knijpen van de radiatoren in de woonkamer?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
:wink: gefiliciteerd met je mooie ketel.

Wat voor thermostaat heeft u nu hangen in de woonkamer ?

2 thermostaten op een ketel lijkt me niet zo een goed idee en bovendien bij gebruik van modulerende regelaars /OT zelfs niet mogelijk.
 

Fborden

  • #3
Ik heb een landis&gyr chronogyr rev10 thermostaat
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Volgens mij is dat een aan/uit thermostaatje, zonde,
met een atag modulerende regelaar haal je meer uit de ketel en stook je ook zuiniger en heb je meer mogelijkheden om temperatuur te regelen .

Waarschijnlijk heb je teveel verw,capaciteit in de woonkamer staan waardoor die ruimte te snel op temperatuur komt. berekenen ?

zijn de radiatoren voorzien van thermostaat kranen ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu