Twee keer platen binnen/buiten hsb wel of niet?

Rooster

Specialist Geluid
  • #1
Hallo beste klussers,

We zijn een hsb uitbouw aan het maken en zien veel dat er binnen en buiten om de frames heen osb/triplex oid getimmerd worden.
Nou zegt een aannemer bij ons in de straat dat de buitenste platen niet nodig zijn ivm het ventileren van het balkenframe en dat we dat dus moeten openlaten. Alleen folie aan de buitenkant en vullen met isolatie en wel platen aan de binnenkant.
Wie zegt anders...? En waarom?

bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lijkt mij ook dat de platen aan de buitenzijde niet nodig zijn. Behalve constructief zelf geen idee daarover. Geen platen is beter in verband met het transport van de warmte stroom. De platen aan de buitenzijde zijn een laag waar het vocht van de warmtestroom op zou kunnen condenseren. Zou je een goede ventilatie ontwerpen tussen buitenzijde isolatie en achterzijde gevelbekleding worden de eisen aan de dampremmende laag een stuk minder belangrijk.
 

Jp56

  • #3
In Amerika bouwen ze miljoenen huizen met OSB aan de buitenkant,met daarover Tyvek folie. daarover komt het framewerk voor de buitenschil. Youtube staat vol met videos hierover. (framing houses).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu