Trapje

PPPaul

  • #1
Hoi allen!

Recent oud rot hout weggehaald rond trapje in onze tuin. Eronder zat en is nu lelijk beton te zien, met veel gaten en scheuren, zie foto.



Geinspireerd door het mediterrane wil ik deze gaten opvullen en het beton een kleurtje geven.



In eerste instantie was ik van plan om de gaten met pur te vullen en recht te schuren. Nu kwam ik er achter dat dit een rotklus is? en dat er chemische stoffen vrij kunnen komen die niet helemaal lekker zijn voor de gezondheid. Ik ben niet zo'n ervaren klusser. Kan ik de meuk ook volgooien met Geelband of iets dergelijks?

Zou hier graag advies in krijgen!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Is het geen gemetseld trapje wat afgesmeerd is?
Afsmeren met een mortel die vocht en vorst bestendig is, bijv zand cement specie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Met goed voorstrijken is er een kans dat het stuc er niet van af gaat vallen. Ik zou er zelf voor kiezen om dit gewoon wit te schilderen. Dan heb je meteen een rustieke uitstraling ;)
 

PPPaul

  • #4
Bedankt mannen! Tussen de onderste (en enige) tree en het 'terras' zit best wel een ruimte. Dit is niet te zien op de foto, maar die loopt een stuk door onder het terras. Denk dat daar erg veel in gaat. Is het slim, om dat bijvoorbeeld wel met pur wat op te vullen en het dan af te werken met mortel?

Ik zat er ook inderdaad over te denken om het meteen maar te verven, maar van dichtbij is het best een rotzooitje. Denk niet dat het dan helemaal voor rustiek door gaat :P.

Daarnaast ook leuk om te kijken of ik het beetje mooi kan maken!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu