Zwevende PVC-vloer met vloerverwarming

PVC_vraag

  • #1
Hallo,

Wij hebben momenteel op de benedenverdieping van ons huis vloerverwarming liggen met daarop een indische leisteen. Deze lag al toen we het huis kochten.

Nu zijn we deze tegelvloer beu en willen een warmere vloer welke ook snel gelegd kan worden en compatibel is met de vloerverwarming. Daarom kwamen we al snel uit bij PVC.
Deze zou na egaliseren gelijmd worden waardoor de warmte goed doorgegeven kon worden.

Nu is het echter gebleken dat de indische leisteen tegels, welke we momenteel hebben liggen, vrij los liggen. Hierdoor willen ze niet meer egaliseren omdat ze bang zijn dat de tegels gaan werken, de egaliseren barst en hierdoor de PVC vloer gaat bewegen.

De twee opties die we nu hebben gekregen zijn:
1) PVC-vloer zwevend leggen over de tegels, probleem is hierbij dat volgens mij het rendement van de vloerverwarming enorm afneemt.
2) Leistenen tegels eruit halen. Beton storten, egaliseren, PVC lijmen. Probleem is hierbij dat ik geen flauw idee heb hoeveel werk ik me hiermee op de hals haal en hoeveel dit allemaal gaat kosten.

Hopelijk kunnen jullie me helpen een keuze te maken! Alvast enorm bedankt voor het reageren.

Groet,
Jorik
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als de tegels echt los liggen, kun je die het beste er uit halen.
Als de tegels gelijmd zijn op de ondervloer, kun je dat vrij makkelijk doen, zonder eventueel de vloerverwarming te beschadigen.
De lijmlaag die dan op de vloer blijft zitten, kun je dan eventueel wat weg schuren, en daarna egaliseren.

Als ze in de specie gelegd zijn, is de kans groter dat je de vloerverwarming beschadigd tijdens het uithakken van de vloer.
Dus ook een groter kosten plaatje

Maar liggen de tegels echt helemaal los?
Want leisteen bestaat uit verschillende lagen, en vaak laat er zo een laagje los.
Dan klinkt het net of de gehele tegel los ligt, maar dat is niet zo.
 

PVC_vraag

  • #3
Aan de vorige bewoners nagevraagd hoe de huidige tegels geplaatst zijn. Het antwoord is:

"Wij hebben destijds de cementdekvloer laten vervallen i.v.m. de vloerverwarming. Daarop zijn de tegels in het cement gelegd, anders werd het te hoog."

Wordt het hierdoor lastig de tegelvloer te verwijderen zonder de vloerverwarming hierdoor te beschadigen, of is dit goed mogelijk?

Groet,
Jorik
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als de tegels in de specie liggen, lijkt het me sterk dat ze in grote getalen los liggen. Controleer dit wel even! Dan even egaliseren, en PVC erop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu