Zwevend dressoir

Jedw

  • #1
Ik wil graag een zwevende plank/dressoir maken van ongeveer 270cm breed, 40-45cm diep en een binnenruimte van 30cm hoog. De kopse kanten wil ik maken met een 45 graden hoek. Zie afbeelding. Ik zet dan twee vuren balken (onder/boven) aan de muur (met slagpluggen) en bevestig hier het geheel aan. Ik zat te denken om 10-15mm multiplex of MDF te gebruiken. Ik lak het dan af met een witte verf. In/op het meubel komen boeken en audio apparatuur. Op de plank komt eventueel een TV of de TV wordt boven de plank aan de muur bevestigd. Aan de bovenkant van het meubel komt een uitsparing om kabels door te laten.



Zijn er ervaringsdeskundigen die me kunnen adviseren over het soort plaatmateriaal; MDF of multiplex? MDF is goedkoper maar misschien iets minder duurzaam, en bij het zagen op 45 graden hoek wordt het volgens mij wat kwetsbaar?

Verder de verbinding maken op de kopse kanten (de 45 graden kanten); hoe kan ik dat het beste aanpakken? Met deuvels/verlijmen lijkt me het lastig, en om een balkje in de hoek te zetten lijkt me niet mooi. Is daar een goede techniek voor?

Alvast bedankt!
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met mdf is het goed te doen, je hoeft de hoeken niet in 45° te maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu