Zwembad in de woonkamer door lek balkon

Aag

  • #1
Beste klussers, wij hebben jullie hulp weer nodig !
We hebben een inpandig balkon op de 1e verdieping aan de slaapkamer, het balkon loopt boven de woonkamer op de begane grond. Afijn, het lekt in de woonkamer: een deel komt door een scheur die over het plafond loopt en een deel loopt via de deursponningen van de openslaande deuren de kamer in. Het houtwerk is daar al flink aangetast. Een loodgieter heeft een stukje dakbedekking gebrand op de grootste zwakke plekken van het zink op het balkon, maar hij zegt dat het zink vernieuwd moet worden, maar daar hebben we geen geld voor.
Is het mogelijk om op een tamelijk eenvoudige wijze (zodat we het zelf kunnen doen) te zorgen dat het zink van het balkon hersteld wordt en hiermee de lekkage verdwijnt ???
Er schijnt een soort dakbedekking te zijn wat je op je zink van het balkon kan plakken, is dat wat en waar moeten we vooral op letten.
Wie helpt ons met wijze raad ????


Alvast weer dank,

Aag
 

Fiesiekus

  • #2
Even zoeken en Dakgoot bekleding. Overigens wordt het door het spul dat de loodgieter aangebracht heeft, wel lastiger om de naden/scheuren te dichten, denk ik.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De link van Fiesiekus verwijst naar een goot, dat luistert niet zo nauw als een inpandig balkon, ik zou maar gaan sparen voor nieuw zink en tijdelijk dichten met een bitumenpasta.
 

Aag

  • #4
Volgens de loodgieter was de dakbedekking een goede oplossing. Daarna wat fijn grint erover en dan zou het probleem over zijn (niet voor 30 jaar, maar toch zeker wel voor een jaar of 10) Het spul wordt erop gebrand en zet zich dan vast op het zink. Het is tegenwoordig "zelfplakkend" te krijgen. Dat lijkt me dan met een beetje handigheid ook zelf neer te leggen ?
De link van Fiesikus is inderdaad meer gericht op de dakgoot.
Kan iemand ervaringen delen wat betreft dat "plakspul" ??

Alvast dank !
 

Aag

  • #5
Weet niet of ik dit mag noemen, maar heet dat plakspul "EPDM"dakbedekking en is dat zelf te leggen ???

Aag
 

Jeko

  • #6
Het spul wordt erop gebrand en zet zich dan vast op het zink. Het is tegenwoordig "zelfplakkend" te krijgen.
Kan je niet aan de loodgieter vragen welk spul hij bedoelde?
 

renehi

  • #7
Ik zou je vragen ook ff voorleggen aan een dakdekker. Maar 1 ding begrijp ik niet; het zink zit dit alleen aan de zijkanten, of loop je hierook over heen?
Wanneer trouwens de schade niet komt door 'achterstallig' onderhoud, dus lekkage doordat er bijvoorbeeld een tak is opgevallen, zou dit ook een verzekeringszaak kunnen zijn :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Aag schreef:
We hebben een inpandig balkon op de 1e verdieping aan de slaapkamer
Beetje lastig voor een tak :wink:
 

renehi

  • #9
Het was ook een voorbeeld; dus een snel werkende oorzaak, geen geleidelijke oorzaak (achterstallig onderhoud) kan een geval zijn voor de verzekering.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Een lekkage moet je altijd opgeven aan de verzekering.

Wie niet waagt, die niet wint. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu