Zwart/grijze vlekjes in wasgoed

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,
Heb een marynen wasmachine van 6 jaar oud. Nu sinds kort zitten er vlekjes in het gewassen goed dat ik uit de machine haal.

Iedereen zegt koop maar een nieuwe. Weet iemand hier of dit inderdaad een dure grap gaat worden en wat dit evt. zou kunnen zijn?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
In een eerdere identieke vraag ging het over schimmelvlekken, ik heb voor het gemak de gehele vraag + antwoorden hieronder herhaald!

Schimmelvlekken op kleding natje
Ik heb schimmel op kledij en heb alle soorten produkten geprobeerd maar ze gaan niet uit hier in belgie noemen we da spotvlekken door de vochtigheid

Witgoedmonteur
Regelmatig wassen op kookwas 95 graden voorkomt dit soort problemen, er is schimmel ontstaan in de wasautomaat en dit wordt tijdens het wassen overgedragen op het wasgoed. De drogist in NL verkoopt zg vlekkentovenaars oa voor schimmelvlekken, ik weet niet of ze dat in B ook hebben. schimmel weg

Ton
De schimmel komt van zeepresten die op lage temperatuur niet oplossen. advies: de machine zonder was laten draaien op 95 graden en in plaats van zeep soda in het zeepbakje doen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Nu was jij mij net voor
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hallo KlusKees, ten eerste bedankt voor je reactie. Ga het gelijk proberen zo. Maar toch vraag ik me af hoe er schimmel in de wasmachine kan komen.

Zijn een gezin van 5 en draai elke dag wasjes. Kan er dan toch schimmel in komen??
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Het maakt niet uit of je wel of niet veel wast. Er zitten bepaalde hoekjes waar waterrestjes blijven staan. Schimmels (familie van de paddestoel) zitten overal in , alleen in geringe mate. Maar onder gunstige omstandigheden (lage wastemperaturen) gaan die schimmels groeien.

Enige remedie, heb ik van Witgoedmonteur begrepen is "regelmatig" op hoge temperatuur wassen. Ik zou in jouw geval gewoon een keer de machine leeg laten draaien en er inderdaad wat soda in doen.

Verder kan het denk ik (maar dat is mijn eigen theorie) ook nog uit maken of je regelmatig met witwasmiddelen wast of uitsluitend met middelen voor gekleurde was. Middelen voor de witte was bevatten nl vaak bleekmiddelen, en bleekmiddel is een stevige vijand van schimmels!
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Schimmels horen in dit geval ook tot de wasactieve biologische stoffen in het wasmiddel. Vroeger had men er veel minder problemen mee, de zeepmiddelen waren chemisch en de machines zopen water. De huidige zeepmiddelen zijn biologisch en actief vanaf 30 graden.

De machines nemen minder water, de mensen gebruiken over het algemeen te veel zeep, wassen te vaak op 40 graden, er blijft dus wasactief spul achter en gaat zich vrolijk vermenigvuldigen. Dit is oa te ruiken aan "een rioollucht" in en rond de wasmachine. Door regelmatig te koken op 95 graden maken we de machine bacterieel dood en schoon, dit is ook goed voor de vuilwaterafvoer en de riolering in het huis.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Hoi heb nu 2 keer op 95 laten draaien met soda. Hierna heb ik weer een wasje gedraaid ook maar gelijk op die temperatuur, maar helaas heb ik weer vlekjes. Er komt ook geen vies luchtje uit de machine. Gebruik ook nooit veel waspoeder. Weet het ook niet meer wat het dan kan zijn.

Kan nu van iemand anders een bovenlader van Whirlpool overnemen voor 85 euro. Denk dat ik dat maar doe, want als ik iemand er naar laat kijken ben ik bijna net zoveel kwijt en dan is deze nog niet gemaakt denk ik!?!?? Wel heel bedankt voor jullie reactie. Daar kan je tenminste nog wat mee proberen zo en helemaal als je budget laag is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Probeer het eens, - als je toch wat anders van plan bent -, om een beetje HG schimmelverwijderaar in de trommel door de gaat jes te spuiten!!!

KIJK WEL UIT VOOR JE OGEN !!!!!!!!! dit middel is vrij agressief en haalt de schimmel binnen 2 uur weg, is wel een PAARDEMIDDEL, maar toch weer goedkoper dan 85 euro. Zet de machine daarna op spoelen en vervolgens op kookwas 95 graden ZONDER wasgoed. Probeer het daarna weer eens. Succes en laat even wat van je horen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
daar ben ik weer. Wat een spul is dat zeg. Dat schimmelverwijderaar. In ieder geval zette ik mijn wasmachine aan en na een tijdje hoorde ik beneden een gigantisch kabaal. Dacht dat mijn wasmachine door het plafond kwam. Heb het wat weg laten pompen en keek toen in de trommel. Heb hem voorzichtig gedraaid maar dit maakte een herrie en ging moeizaam. Zou dit misschien iets met die vlekken te maken kunnen hebben?
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Vlekken komen dus niet van schimmel maar uit de lagers, vlekken bevattten dus roest en vet uit de lagers.Zelf van de week ook een machine hiermee schoongekregen, maar stinkt wel heel erg, daar was het probleem wel weg en geen kabaal, vermoedelijk had je een beginnend lagerprobleem en is de verwijderaar bij de lagers gekomen, helaas, het was als laatste redmiddel te proberen, wat ik al zei , het is een paardemiddel, als al het andere faalt is dit nog te proberen,

jammer......toch maar de andere machine halen........ :cry:
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Ben er eigenlijk wel een beetje mee bezig geweest vandaag, had heel goede hoop voor je en dacht een goedkope oplossing voor je te hebben, helaas mocht niet zo zijn, liep er vandaag toch wel van te balen (net als jij).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu