Zonnewering met pergola

Steven

  • #1
Wij hebben een erker aan het huis die ongeveer een halve meter uitsteekt en zo'n 4 meter breed is. De erker is bijna volledig van glas en er is daarom zonnewering nodig. Doordat de erker uitsteekt is een knikarmscherm niet mogelijk. Screens vinden we niet mooi.

Daarom heb ik nu het plan opgevat om de zonnewering voor de erker te integreren in een pergola die ik rond het terras ga bouwen. De pergola gebruik ik dan als frame voor een doek dat ik horizontaal voor de erker span.

Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die een dergelijke constructie hebben gebouwd. Welk soort doek zou geschikt zijn?
 

Dingena

  • #2
Er zijn hiervoor speciale systemen. Zowel met doek wat zich op en uit rolt. Of dan met een lamellensysteem die je zowel open als dicht als gekanteld kan zetten. Vraag hiernaar eens naar bij de betere zonweringsspeciaalzaak.

Als je zelf iets maakt is zonneschermdoek geschikt. Wil je een systeem maken wat zich oprolt? Of haal je het met slecht weer weg? Dan gaat je doek wel langer mee.


Succes!
 

Steven

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie. Ik weet dat er speciale systemen zijn, maar de prijs is ook een factor. Zonneschermdoek lijkt me eigenlijk te zwaar omdat het doek alleen in de hoeken gespannen wordt en minimaal 4 meter overspant.
 

Dingena

  • #4
Tja dan weet ik het niet.. misschien andere hier.
Het beste is zonweringdoek aangezien je de zon tegen wil houden, en zijlings ondersteunen is dan een kleine moeite tegen een groot genot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu