Zonnescherm sluithoogte afstellen

Erwinklusser

  • #1
Beste Forumlezer,

Wij hebben een knikarmscherm van 5,5 x 3 meter. Sinds vorig jaar maakt het scherm een zwaar pwieep geluid, tijdens het in de cassette vallen van de sluitplaat van het scherm. Wat mij opvalt:

- De scharnieren zitten allemaal nog vast, echter scharnier aan de sluitplaat, daarvan ligt de schroefbus niet helemaal aan (foto 1), deze zit echter wel vast en ik krijg hem niet vaster gedraaid.

- Als ik de kap omhoog duw bij het laatste stukje sluiten, valt de sluitplaat netjes in de cassette, duw ik niet omhoog, dan belandt de sluitplaat te laag en wordt deze klem getrokken, te laag in de kap. Zie foto 2.

FOTO 1:


FOTO 2:


Is er een manier om de sluitplaat hoger op de cassette te laten landen? En moet ik dat de arm, op de plek waar deze aan de cassette vast zit, omhoog stellen, zie foto 3?

FOTO 3:


Alvast bedankt voor het meedenken!
Erwin
 

Erwinklusser

  • #2
Het is inmiddels opgelost, de voorlijst stond niet waterpas.

Wat nu nog gebeurt is dat 1 arm bij het in de cassette schuiven iets te laag hangt en de omkasting raakt. Is hier nog iets aan te doen?

Het gaat trouwens om een Verano St. Tropez scherm.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Ook de armen kun je horizontaal verstellen.
Dit doe je aan de bevestiging aan het kokerprofiel.
Er zit een zeer klein inbus boutje aan het gewricht boven (los dit iets)
De vertikale bout (inbus) kun je verdraaien zodat de arm horizontaal iets naar boven of naar onder gaat, daarna de kleine inbus weer vast draaien
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu