Zonnepanelen op zadeldakpannen die dichtgecementeerd zijn

Pingwin

  • #1
Hoihoi,

Vraagje,

We zijn van plan om op ons dak zonnepanelen te plaatsen.
Nu zitten we wel met een dak waar er zadelpannen op vastgecemteerd zijn.

Ik ben nu nogal bang dat de voegen tussen de pannen gaan beginnen barsten omdat er voor de panelen een voet moet vastgeschroefd worden op de dwarsbalken.

Iemand ervaring mee, zal dit zo uitdraaien?
 

Kleinedikken

  • #2
Gecementeerde dakpannen? Dan is er vermoedelijk ook geen dakbeschot. Is je dak eigenlijk geïsoleerd?

Ik zat in dezelfde situatie, met een 50 jaar oud dak.
 

Pingwin

  • #3
Neen, dak is niet geïsoleerd, en heb geen platen onder de dakpannen...
 

Kleinedikken

  • #4
Dan ben je héél fout bezig. Hoe zot kunnen ze iemands kop maken met hun waanideeën?
De crimineel die je dit aangepraat heeft zou wat mij betreft mogen failliet gaan. Toch is ook vadertje staat medeschuldig door overdreven subsidies te geven, waardoor de mensen het als een belegging op zich gaan zien.
Wat jij in feite doet is een emmer zonder bodem proberen te vullen en de gemeenschap voor de kosten laten opdraaien.
Ik had net hetzelfde probleem, en heb gekozen om voor dat geld een nieuw dak te laten leggen. Zonder onderdak is het toch al bijna onmogelijk om het degelijk te isoleren. Na 50 jaar zijn de dakpannen toch ver versleten.
Dus onderdak, nieuwe pannen, met panhaken ipv cement garandeert je een dicht dak voor minstens 30 jaar. en 12 cm isolatie met dampscherm.

Daar ga je méér comfort en warmte van krijgen dan je zonnepanelen op een rot dak ooit gaan opbrengen. Je zult immers een veelvoud ervan nutteloos verstoken.
 

Pingwin

  • #5
Mja, ik vraag me af waarom.

We verwarmen met gas, dus dit heeft alweer nix te maken met de elektriciteitsverbruik.

We verwarmen alleen maar ons benedenverdieping, dus de slaapkamers op 1ste verdiep worden niet verwarmd. Dat is dan toch ook een buffer? een isolatiezone? Ik geloof niet dat we veel warmte verliezen doordat ons dak niet geïsoleerd is.

Nuja, onze plannen voorlopig zijn (omdat het voordeliger is een groter bedrag te lenen, voor de belastingen) dakpannen eraf, platen erop, dakpannen terug nagelen en isoleren. Op 1ste verdiep worden alle ramen vervangen door PVC ramen en supergeïsoleerd glas en zonnepanelen op het dak.

Wat is nu het aantrekkelijkste van zonnepanelen, ik ben een echte Belg, alleen geld speelt een rol. Lening van huis is afbetaald, dus een nieuwe lening aangaan is voordelig voor de belastingen + de premies + groene stroomcertificaten. Na 6-7j begin je geld te verdienen aan de installatie en je moet minder elektriciteit betalen. Moesten er nu geen premies en groene stroomcertificaten zijn zou mijn kleinste teen nog niet denken aan zonnepanelen op het dak te plaatsen. Ik ben geen hypocriet die zegt dat hij het doet voor het milieu...neen ik ben eerlijk, ik doe het voor mijn portefeuille...want geld op de bank moet je niet laten staan. ze lopen er toch mee weg. En als ge uw kopke neerlegd dan wil vadertje staat de helft ervan hebben....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu