Zonneluifel hangen

Davemels

  • #1
Beste klussers,

Ik wil een zonneluifel gaan hangen op een aparte muur.
De luifel is 5 meter breed en 3 meter diep. Nu is de muur een holle muur met stucwerk eroverheen. Als ik een gat maak in de muur dan zit er piepschuim achter. Als ik verder doorboor dan voel ik wel een harde muur.
Hoe kan ik nu het beste deze luifel vasthangen.......
Zal foto's meesturen zodat jullie een idee hebben.


 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Er zijn zeer lange stangen met aan 1 zijde schroefdraad voor een moeren aan de andere zijde draad om in een plug te draaien (zogezegde stokschroef maar dan zeer lang)

Deze kun je dan vastzetten in de binnenmuur (er vanuitgaande dat deze stevig is)
 

RWW

  • #3
Hallo Dave,

Wij hebben ervaring met het monteren van terrasschermen op zulke muren, welke ons achteraf nog nooit problemen heeft opgeleverd.

Draadeinden (M10) komen in de achterliggende muur te zitten met "2 componenten injectie mortel" (7 a 8 cm diep).

De afstand/dikte van het piepschuim wordt overbrugd door gebruik te maken van kokers (doorsnede 40/50 mm). Gebruik een gatenzaag met de diameter van de kokers.

Wat waldy zegt kan ook maar onze ervaring is dat de steunen kunnen zakken als de dikte van het piepschuim te dik is. Ook kun je het niet lekker aantrekken met kans op scheuren in het stucwerk omdat er spanning op staat.

Dus door er kokers tussen te doen kun je het goed vastzetten. houdt de kokers eventueel iets langer dan de dikte van het piepschuim (1 a 2mm) zodat het scherm een beetje van het stucwerk af zit.

Hier een tekening:




Enige nadeel kan zijn; mocht u na enkele jaren kiezen voor een ander scherm dan zit u wel met flinke gaten welke iets minder makkelijk weg te werken zijn dan normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu