Zonneboiler

BennietM

  • #1
Beste mede forum leden wie kent zich uit met een zonneboiler van luigjes. Wij moeten hem verplaatsen omdat we het dak gaan isoleren. Nu gaat het er om zit er in deze een warmtewisselaar in of wordt het water gewoon door de collectoren gepomd. Hij is ongeveer 29 jaar oud. Want als er een antivries in zit die door de warmtewisselaar gaat ( als die er in zit) wij dat er uit moeten halen, en naderhand er weer in pompen tot een druk van 1 tot 2 bar. Het zou makkelijker zijn als we een handleiding hadden maar die is er niet toen we het huis kochten. ......
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er zit een wissellaar in rechtse aansluitingen zijn van de 2 wissellaars.

Je wilt je leidingwater niet door een collector laten stromen, die zal dan 's winters kapot vriezen, en in de zomer aan de kook raken.
 

BennietM

  • #3
Bedankt voor de info, had het zelf ook wel gedacht maar mijn zoon die had van de onderste waar pomp aan zit de wartel eraf gedraaid waar je een slang aan kunt koppelen, en daar kwam water uit zei hij. Is wel vreemd, de twee boven zijn met elkaar verbonden en aan de onderste zit de pomp dus eigenlijk mag daar geen water uitkomen. Ben er vandaag geweest en de zo'n die stond aan de hemel maar hij warmde niet op. Dus ik denk dat of te weinig antivries in zit en alles dus niet meer kan rond pompen. Of de coletoren doen hun werk niet meer. Maar ik denk dat er te weinig antivries in zit, want je kunt hem horen teruglopen als de pomp niet meer aan staat.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Bij een terugloop systeem hoeft er geen antivries in, maar dan nog zijn er 2 wisselaars, je collector circuit staat los van je drinkwater.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
Gerelateerde onderwerpen
Zonneboiler op 1 radiator aansluiten

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu