Zoneregelingen gemonteerd van Honeywell.

PEEEWEEE

  • #1
Hallo klussers,

Heb twee zoneregelingen gemonteerd van Honeywell.
Probleem is nu dat er maar eentje de cv-ketel start, nl. de eerste regeling deze is direct na een T-stuk nabij de ketel gemonteerd. De tweede regeling is gemonteerd op de benedenverdieping na de rechtstreekse afsplitsing van de vloerverwarming.
Na 1 dag zoeken ben ik erachter dat het niets te maken heeft met thermostaten en regeling, het heeft iets te maken met de stroming. Indien de tweede zoneregeling is ingeschakeld en de klep van de eerste zoneregeling gesloten is, geeft de CVketel een storing.
Bij NEFIT zegt men dat ik een terugslagklep moet monteren in de retour. Maar de vraag is nu: zal dit de oplossing zijn en waar precies moet de terugslagklep gemonteerd worden? Zelf denk ik overigens dat het inderdaad met stroming problemen te maken heeft, maar ook hier alles geprobeerd ( gebruik nl twee separate pompen, één van de CVinstallatie en één van de vloerverwarming).
Wie weet raad?
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je meer details geven?

Bijv. type zoneregeling (draadloos?) en de positie van de zonekleppen in de CV-leidingen.
 

PEEEWEEE

  • #3
Ok, meer details, de eerste zone regeling zit bij de ketel. Voor deze klep zit een aftakking naar de onder verdieping. Ik ben er volgens mij achter.
Het probleem is dat op de vloerverwarming waar overigens die aftakking van het leidingwerk naartoe gaat een thermostaat kraan zit. Als deze sluit dan kan de druk niet meer weg, want de retour leiding is dan ook afgesloten. Ik weet alleen niet wat ik hieraan kan doen om dit te voorkomen. Als de thermostaatkraan sluit dan kan de warmte ook niet via de retour circuleren.
 

PEEEWEEE

  • #4
Volgens mij moet ik dan maar een kortsluitpijpje monteren tussen toevoer en retour. Maar als ik na de vloerverwarming ook nog een header voor tweee radiatoren heb geplaatst, worden deze dan ook nog wel opgewarmd?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu