Zoneregeling met modulerende ketel

Mcaklein

  • #1
Dag allen,

Ik heb een Remeha Quinta 35c die nu modulerend aangestuurd wordt door een Chronotherm IV thermostaat. Ivm met een uitbreiding met vloerverwarming zou ik graag twee zones maken met ieder een eigen thermostaat.

Voor zover ik zie werken de meeste zoneregelingen met aan/uit schakeling van de ketel. Weet iemand of er ook een mogelijkheid is om met een zoneregeling te creeeren met een modulerende instelling van de ketel?

Het lijkt me jammer om de modulerende functie te verliezen bij het instellen van verschillende zones. Bovendien zou ik het handig vinden om - als dat kan - mijn huidige thermostaat te blijven gebruiken.

Mvg, Michel.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
De ketel moduleert sowieso op de aanvoer m retour thermostaat ie er in zit.
Je bent alleen de modulerende werking van je KT kwijt.
 

Mcaklein

  • #3
Ah, dat is al duidelijk. Dan is het verlies beperkt. Die modulerende functie van de KT is sowieso niet zo nuttig bij vloerverwarming in de ruimte.

Nu bedenk ik net nog iets: zou ik ook een combinatie kunnen maken met de "vorstthermostaat"? Dus een modulerende thermostaat op modulerende ingang, en een aan/uit thermostaat in de ruimte die verwarmd wordt door de vloerverwarming op de "vorstthermostaat" ingang. Dan moet ik alleen nog kijken hoe ik een klep kan schakelen wanneer de modulerende thermostaat warmte vraagt...
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Nee werkt niet.
Je kunt of een aan/uit thermostaat of een modulerende thermostaat aansluiten.

Een vorst thermostaat is gewoon een klixon voeler die je ergens op de koudste plaats op de leiding monteert en aansluit op de KT aansluiting.

Hierdoor schakelt hij gewoon de ketel in als het te koud wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu