Zoneregeling - 1 kamer verwarmen 's nachts

Lvanhoe

  • #1
Beste,

complete leek hier, maar verschillende installatiebedrijven hebben me verschillende verhalen verteld dus ik hoop hier een onafhankelijk advies te krijgen.

Situatie: Ik werk thuis, 's nachts, en wil dan dus 1 kamer in het huis verwarmd hebben. Deze studeerkamer heeft 1 radiator. Wat ik graag wil, is dat deze radiator onafhankelijk van de rest van het huis warm kan worden, terwijl de rest van het huis koud blijft.

Vraag: hoe kan ik dit het best aanpakken/welke producten zou ik hiervoor moeten aanschaffen? Mijn ketel is een Remeha Calenta.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
:mrgreen: rest van de radiatoren dichtdraaien en draadloze kamerthermostaat gebruiken ??

natuurlijk zijn er genoeg manieren om dat voor elkaar te krijgen , een simpele oplossing is moeilijk te bedenken ,aangezien niet duidelijk is hoe de installatie aangelegd is en of het mogelijk om een splitsing in installatie te maken en of de aansluitingen van de radiator omgelegd kunnen worden .

andere optie bijvoorbeeld ,is een elektronische knop op alle radiatoren toepassen,die je kan instellen op basis van kloktijden en ruimtetemperatuur setpoint ,
vaak dient er ook een bypass in systeem geplaatst te worden die ervoor zorgt dat de ketel niet uitvalt door onvoldoende watercirculatie.
 

Winnieandbuzz

  • #3
Als je een flink budget hebt kun je overwegen een zonesysteem aan te schaffen. Dat werkt met een centrale unit met draadloze thermostaten. Dan kun je ieder ruimte apart verwarmen. Het kost wel wat maar ik moet zeggen dat het het waard is (maar ja, dat is mijn persoonlijke mening).
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Weersafhankelijk, ook een optie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zie in supermarkt kranen liggen welke een tijdklok hebben. Als je deze programmeerd moet de CV toch regelbaar zijn. Op alle radiatoren zo'n kraan. De ketel regel je op ketelwater temperatuur. Dat moet toch lukken, wat zie ik over het hoofd.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
Een bypass ventiel.
Met bovenstaande optie zal je de kamerthermostaat op continu vragend moeten zetten (30 graden ofzo) om overal warmte te kunnen krijgen.
 

Maurice81

  • #7
Voor badkamer radiatoren kan je ook een elektrisch element aanbrengen in de (desighn) radiator zodat je die los kunt verwarmen van de rest dmv een extra bediening, mischien dat zoiets voor u een redelijk voordelige oplossing is.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #8
Om hier een passend advies te kunnen geven u s meer informatie nodig.
Hoe is de loop van de leidingen in de woning?
Loopt er naar de kamer die u wilt verwarmen een aparte aanvoerleiding. (Diameter?)
Er zijn betaalbare oplossingen, maar die zijn 100% afhankelijk van de loop van de leidingen in uw woning.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu