Zoldervloer verlengen

Keessiekezman

  • #1
Hallo,

Ik ben het volgende in mijn nieuwe huisje tegen gekomen.

Op de zolderverdieping is er een meter van de deur af een wandje geplaatst waardoor de kamer niet al te groot leek. Nu ik een deel van deze wand verwijderd heb zien we de rest van deze ruimte en de winst in ruimte is enorm.
Het scheelt ongeveer 10 m2 vloeroppervlak (als deze er zou liggen).

Nu de vraag/ het probleem :) :

- De houten vloer die er nu ligt is niet door gelegd in de 10 m2. Ik kijk dus rechtsstreeks op het softboard plafond van mijn slaapkamer eronder.
De balken waar dit plafond aan hangt liggen plusminus 10 cm lager dan de houten vloerdelen die nu in de rest van de kamer liggen.
Hoe kan dit het beste opgelost worden ?
Er is niks geïsoleerd en verklaard wel de kou in m'n slaapkamer aangezien er allerlei gaten zitten in de houten delen van mijn dak.

Kan ik de vloer "gewoon" proberen door te leggen ? Maar hoe doe ik dat dan met dat hoogteverschil. Zijn die balken waar het plafond nu onder hangt genoeg voor een solide vloer ?

Is dit een klus die ik zelf kan uitvoeren of raden jullie een prof aan ?

Thnx !
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt mij het verstandigste een deskundige in te schakelen, het gaat niet alleen om het opvullen maar vooral over de draagkracht van de balken, dat is op afstand niet of zeer moeilijk te beoordelen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
En als je toch aan het klussen gaat: haal dan dat zachtboard plafond weg, dat is nogal brandgevaarlijk. Kan je vervangen door bv. gipsplaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu