Zoldervloer isoleren

Sleepinghero

  • #1
Goedemiddag allen,

Ik wil beginnen met het isoleren van mijn zoldervloer. Dit wil ik gaan doen door tussen de balken glaswol te gaan leggen. Maar hoe zit dit nou met de folie? Onder een gedeelte zit namelijk de badkamer. Ik ben in twee bouwmarkten geweest en hierbij heb ik twee verschillende verhalen gehoord? De een zegt van wel en de ander van niet? Wat kan ik nu het beste doen, zonder problemen te krijgen?? Alvast bedankt voor een reactie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat wel en wat niet ?
 

Sleepinghero

  • #3
Wel of geen folie gebruiken onder de isolatie?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wel of geen folie wordt bepaald wat er boven de isolatie komt te liggen. Komt er niets boven, het blijft open, geen folie. Ga je op die zolder een vloer maken dan zal je een folie onder de isolatie moeten leggen. De vloer zorgt ervoor dat de luchtstroom, van warm naar koud, wordt vertraagd, de vloer is kouder omdat er isolatie ligt. Vocht uit die luchtstroom kan gaan condenseren op de onderzijde van je koude zoldervloer. Die folie, de damprem, houd het vocht uit de luchtstroom tegen.
 

Sleepinghero

  • #5
Vaak zit er op de glaswol aan een zijde toch al standaard een dampdichte laag? Of is deze niet voldoende?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Die laag is wel voldoende. Het schijnt een hele kunst te zijn om die aluminiumfolie van de rollen onderling dampdicht aan elkaar te krijgen.
Die isolatie wordt meestal tegen een pannendak gebruikt en dan zit de alu.folie aan de kant waar je moet werken. Nu moet je het op zijn kop gaan gebruiken.
 

Sleepinghero

  • #7
Ok top, ga ik het zo proberen. Hopelijk helpt dit en wordt het zo op de bovenverdieping iets aangenamer! Want nu kan ik verwarmen wat ik wil maar echt warm wordt het niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu