Zolder isoleren klus tips?

Robert0v

  • #1
Ik ben momenteel met dezelfde klus bezig. De CV leidingen liepen bij mij ook helemaal in de hoek. Ik heb ze ca 50 cm naar binnen verplaatst, met behulp van flexibele leidingen. Deze kun je met een koppelstuk aansluiten op je stalen leidingen.

Qua isolatiemateriaal werk ik met spijkerflensdekens. Deze heb ik horizontaal tussen de gordingen geplaatst en vastgeniet aan de bovenkant. Om je rachels waterpas en in een rechte lijn vanuit nok naar vloer te krijgen, kun je eerst horizontaal latten op de gordingen plaatsen. Deze laat je ietsjes uitsteken en daarop bevestig je dan de rachels.

Bij de aansluiting met vloer heb ik een L profiel gemaakt door twee latten aan elkaar te maken en die op de vloer te leggen. Daar vallen alle rachels dan in. De nok kun je verlagen door aan weerszijden een strook stevig hout te bevestigen. Daar tegenaan kun je de rachels laten lopen.

Raadzaam is om, voordat je de isolatie plaatst, stroken damprem aan je dakbeschot te bevestigen bij vloer, nok en muren. Deze kun je na plaatsen isolatie omslaan over je isolatie en dampscherm.

IMG-20210926-WA0010.jpeg IMG-20210926-WA0014.jpeg IMG-20210924-WA0014.jpeg IMG-20210924-WA0001.jpeg
 
  • Like
Waarderingen: Ruuhl

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Leidingen kunnen door de isolatie heen lopen. Het is niet nodig ze te verleggen. Stop er wel goed isolatie achter.

Verder moet je eerst de volledige dakopbouw in kaart brengen. Wat voor folies en lagen er nu allemaal inzitten.

Het idee om eerst dampremmende folie op het dakbeschot te plaatsen klinkt aardig, maar vind ik toch minder verstandig. De folie moet namelijk rondom op de constructie aansluiten, om te voorkomen dat er vocht bij de houten balken en het dakbeschot kan komen.

Voor een optimaal resultaat kies je het liefst voor een vochtregulerende (biobased) isolatie.
 

Robert0v

  • #3
De folie kit je uiteraard wel tegen de muur thv je rachels. Op die manier kan er geen damp achter komen wat alsnog naar je dakbeschot trekt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Robert gaat een beetje te kort door de bocht... zonder de dakopbouw te weten kun je niets zeggen over welke werkwijze het beste is. Nu is het eerst aan TS om eens wat meer info te geven.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zie een halve meter boven die cv buizen wel een hele mooie gording om een knieschot tegen te maken. Werkt gemakkelijker in de hoek met aftimmeren en wellicht kun je de buizen zo wat bereikbaarder houden mocht er ooit een probleem mee zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu