Zodra douche op temperatuur geiser uit - slechte druk

Theodora

  • #1
We hebben het navolgende probleem. Onze douche heeft al zolang we hier wonen (16 jaar) een dusdanig slechte druk dat, zodra de douche op een acceptabele temperatuur staat, na enige seconden de geiser afslaat en het water koud wordt.

We dachten door een nieuwe badgeiser met meer capaciteit aan te schaffen (vorig jaar) dat dit probleem zou zijn opgelost. Het is nu nog erger geworden. Op de beneden verdieping tap ik 10 liter/minuut koud water, op de 1e etage (met de nieuwe badmengkraan) tap ik 4,4 liter per minuut en op zolder tap ik 5,2 liter per minuut.

Nieuwe kranen, doucheslang etc. zijn kortgeleden geinstalleerd in de badkamer. Nu hebben we het plan opgevat een UPA homebooster van grundfos na de watermeter te installeren. Nu is de vraag; is dit schieten met een kanon op een mug? Zal dit werken?

Verder: Wat moet een normale taphoeveelheid zijn? Is de onze te laag?
Alle adviezen zijn welkom.
 

Toon

  • #2
Voor gegevens over tapcapaciteit van warm water hebben de specialisten hier vermoed ik de merk- en typegegevens nodig van de geiser.

Zijn er mengkranen of thermostaatkranen geinstalleerd? Zit er nog een restrictie in voor waterbesparing?
 

Addie

  • #3
Hoeveel meter en welke maat leiding loopt er naar de verschillende tappunten.

Voor een spaardoche rekent men circa 6 l/min
Een normale doche is al snel tussen de 9 en 15 liter per minut bij 37 graden.

Voordat je een pomp aanschaft is het belangrijk om te kijken wat de druk is in de leiding bij de watermeter en wat er aan drukverlies optreed in de leiding.

Als je bij de meter meer dan 2 bar hebt is het beter om eens goed naar je leidingnet in huis te kijken en is het denk ik beter en goedkoper om dit aan te pakken.
 

Theodora

  • #4
In de badkamer zit een eengreeps mengkraan, in de keuken een tweeknops mengkraan en op de zolder waar ik heb gemeten een simpel draaikraantje waarmee de cv gevuld wordt.

We hebben de hoeveelheid koud water per minuut gemeten, dus niet de hoeveelheid warm (douche temperatuur) water. Geen idee van de diameter van de leidingen, maar deze zitten ook voor een deel nog eens achter allerlei wanden verwerkt.

Ben nog op zoek naar de papieren van de geiser. Hoe kom ik achter de druk bij de watermeter? Opvragen bij het waterleidingbedrijf, of kan ik dat zelf op e.o.a. manier meten?

O ja, en geen restrictie voor waterbesparing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu