Zitkuil dichtmaken

Belling

  • #1
Ik ben bezig om in een woning uit de jaren 80 een zitkuil van 16m2 dicht te maken. De kuil bestaat nu uit een betonnen vloer op broodjes met rondom spouwmuren. Mijn idee is om de eerste laag van stenen met tegels (40x60x5) vervolgens 12 cm isolatie erop en dan een cement vloer van 10 cm met onderin staalmatten om alles af te werken. Vervolgens wordt er vloerverwarming ingefreesd in de gehele kamer (40m2). Is dit realistisch?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Belling schreef:
Mijn idee is om de eerste laag van stenen met tegels (40x60x5) vervolgens 12 cm isolatie erop en dan een cement vloer van 10 cm met onderin staalmatten om alles af te werken.
Bedoel je dat je eerst met tegels wil opvullen? Dit voegt erg veel gewicht toe. Zou ik niet doen. Je kan beter de kuil met (drukvast) isolatiemateriaal opvullen.

Daarop een dun betonvloertje (6 a 8cm met een net is voldoende). Hou dit beton een aantal cm's lager dan de andere vloer, dan kan je als de vloerverwarming ligt, het met zandcement afsmeren. Scheelt een hoop gefrees.
 

Belling

  • #3
De ondergrond is een broodjes vloer tussen betonnen liggers met daarop een laag cement als afwerking. Totale dikte is 20 cm. Wat zou een dergelijke vloer qua gewicht mogen hebben?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Er wordt altijd gerekend met een belasting die bedoeld is voor mensen, inrichting en niet dragende binnenwanden. Je kan niet zomaar die belasting inzetten voor andere doeleinden, want er moet nog steeds op geleefd worden (incl. mogelijke feestjes enzo).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu