Zingende nieuwe kranen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Onze nieuwe kranen maken een enorm geluid als ze opengezet worden. Ze zijn pas nieuw.

Druk is al verlaagd helpt niet.
Kan de oorzaak in de kraan zelf zitten?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Dag Armand, zou in de kraan kunnen zitten.

Je vertelt helaas niet of je nieuwe kranen hebt of misschien een heel nieuw huis waar deze kranen in zitten. Het zou ook heel goed kunnen dat de kraagjes (deze krijg je door een pijpensnijder als je een leiding hiermee doorsnijd) niet verwijderd zijn tijdens de installatie van de leidingen. De leidingen kunnen dan zeker gaan resoneren. Ook de druk verlaging helpt niet want de "flow" veroorzaakt deze geluiden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Armand, vermoedelijk zijn er terugslagklepjes gemonteerd in de koppeling waarmee de kraan op de waterleiding is aangesloten. Dit zijn in de regel plastic klepjes. Ze zijn bedoeld om te voorkomen dat er eventueel water terug kan stromen in het waterleidingnet. Als in de watermeter al een terugslagklep is gemonteerd kun je de klepjes uit de kraan gerust verwijderen. Het "zingen" is dan voorbij.

Succes, Bernard..
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik denk dat mij het zelfde is overkomen. Althans bij mij gaat het om een thermostaatkraan. In de kraan wordt warm en koud gemengd, tijdens dit mengen ontstaat een trilling die door het buizenstelsel wordt versterkt. Ik heb hier nog geen oplossing voor gevonden. Bij een "zingende" radiatorkraan werd het euvel verholpen door de kraan helemaal uit elkaar te halen en met een klein slijpmachientje met bolvormig slijpsteentje alle inwendige scherpe randjes af te ronden. Bij de douce thermostaat kraan haalde het niets uit. Ik ben benieuwd of je de oplossing vindt.

Groeten van Frits
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Controleer of de waterleidingen inwendig ontbraamd zijn. Vaak nadat de leidingen met een pijpensnijder zijn doorgesneden "vergeet " men het afbramen. Dit veroorzaakt wervelingen in de waterstroom en dus geluid.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Dit kan idd veroorzaakt worden door een braam in de leidingen. Het kan echter ook de keerklep zijn die zich achter de aansluitkoppelingen van bijvoorbeeld een douchekraan bevind. Dit is een bekend probleem bij bijvoorbeeld Grohe thermostaat kranen.

In het tweede geval kun je de keerkleppen vervangen en is het probleem opgelost. Wat betreft de fibraties door cv kranen, dit kan veroorzaakt worden door het omwisselen van aanvoer en retour leidingen. Hierdoor gaan de kranen ook zingen. Draai dan de leidingen om.

Groeten Sander
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu