Zgn 'kantoorplafond' opknappen?

Xsannex

  • #1
Alweer een vraagje van mij in mijn zoektocht naar huurwoningen.
In veel huurwoningen zie ik een zogenaamde 'kantoorplafond constructie', dus het plafond is verdeeld in veel vierkantjes waartussen losse platen zitten (ik weet de naam van zo'n plafond niet, ik gok op systeemplafond).

Dit vind ik zelf ontzettend storend in een woning en daarom vroeg ik me af of dit makkelijk op te knappen is met een klein budget in een woning van +- 50 m2. Ik zat zelf te denken aan gips of gyproc platen (de bedoeling is dus gewoon een strak plafonnetje).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alles is op te knappen maar of dat in uw geval zinvol is vraag ik me af.
Het complete plafond moet er uit of er moet en balklaag geplaatst worden van muur tot muur om de gipsplaten aan te bevestigen.
Ik denk dat de verhuurder dit niet zal toestaan, u zult dit eerst moeten overleggen.
 

Xsannex

  • #3
Dat zou ik inderdaad moeten overleggen, dat was ook de bedoeling :D

maar als het niet erg eenvoudig is, zal dat ook niet erg goedkoop zijn gok ik zo?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat zal inderdaad niet goedkoop zijn, ik weet niet wat u onder een klein budget verstaat maar voor mij is het een behoorlijk bedrag wat er voor nodig is.
Jammer voor u maar prijzen noemen we niet op het forum, via het aanvragen van een paar offertes krijgt u wat meer zicht op de kosten.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Een tussenoplossing zou kunnen zijn dat je het systeem laat hangen en de "kantoorplaten"vervangt door stukken gipsplaat van dezelfde maat. Die zien er wat strakker uit en kan je eventueel een kleurtje geven.

Lage kosten, en simpel te doen, en eventueel weer te herstelllen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Verlaagde systeemplafonds zijn ooit bedacht om in gebouwen met hoge kamers het energieverbruik terug te dringen. Op grote hoogte verzamelt zich namelijk veel warme lucht waar je als mens op de vloer niets van voelt. Bij weghalen kunnen daardoor de stookkosten stijgen.

Gipsplaten zijn zwaarder dan wat er normaal in een systeemplafond zit en vaak zijn de ophangconstructies niet gemaakt om een olifant aan te hangen. Ik zou daarom wel eerst controleren hoe het verlaagde plafond nu opgehangen is alvorens de huidige platen in het frame door gipsplaten te vervangen.
 

Henri 1970

  • #7
Het verlaagde (systeem) plafond is idd met een reden aangebracht.
Het is daarom raadzaam om eens een blik boven dit plafond te werpen. Lopen er misschien leidingen ? Of zit er misschien nog een goed plafond boven ? Misschien zelfs een ornamentenplafond (?)
mvg Henri
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu