Zelf een houten aanrechtblad (+ gehele keuken) maken.

Zelfbouwers

  • #1
Wij willen graag zelf onze keuken gaan bouwen van mdf.

Wij willen er een houten blad op maken (hardhout, niato met verdikte rand), maar om dat te laten maken komen we veel problemen tegen omdat onze muren niet recht zijn e.d. En omdat we het blad 80-83 cm breed (diep?) willen maken. Het is namelijk een hoek met een 'schiereiland' waar je aan twee kanten kan staan en aan twee kanten kastjes krijgt. Een blad laten maken zou dan erg duur worden.
We willen het blad dus zelf gaan maken (hebben de rest van het huis ook al helemaal zelf verbouwd incl. zelfgemaakte kasten, dus dat zien we wel zitten), maar we willen ook graag twee ronde inbouw spoelbakken (gelijk liggend met het blad dus) erin.
Het lukt ons niet om dit zelf te frezen (dat kan handmatig nooit zo precies en het risico is dan te groot dat je het hele blad verprutst). Weet iemand of het mogelijk is om dit (met zelfgebouwd blad dus) te laten doen ergens?
 

Azijnpisser

  • #2
Met een freesmachine en een cirkeladapter (stukje stang of strip aan de frees, gaatje in het lange eind) kan je prima de inkeping voor de bak frezen. Daarna pas de cirkel uitzagen (decoupeerzaag) en voila, de bak kan je er zo inkitten...
 

Kees61

  • #3
Dat uitfrezen gaat wel als de bak exact rond is. Anders moet je een mal maken waarmee je met behulp van een aanloopring, de flens kunt uitfrezen. Je kunt dan ook nog een proef maken op een stuk mdf plaat o.i.d. om je mal te controleren.
Als je last hebt van de waterkering van het blad, dat de freesmachine daar opgetild wordt, dan kan je er ook eerst een dun plaatje bovenop leggen, maar met een mal zal je daar geen last meer van hebben.

Wat is het probleem bij het pas maken langs de muur, als je een blad laat maken? Dan kan dat toch precies pas gemaakt worden?
Maar ik zou zelf een "kant en klaar" blad kopen (zoek bij google ff naar vl-massief). Dat is veel simpeler dan zelf hout schaven en aan elkaar lijmen. Die platen zijn er in 1m22 breed, dus daar gaat 85 cm wel uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu