Zelf buispaal heien/trillen?

Duifje

  • #1
Beste allemaal,

In een vorig bericht heb ik het al eens gehad over de mogelijkheden voor een betonvloer (4*7) in mijn HSB schuurtje. De offerte die ik kreeg loog er niet om. Er zou overigens ook gebruik gemaakt moeten worden

Ik leer graag, en dus heb ik zelf in mijn polytechnisch zakboekje een paalberekening gedaan met 4D/8D methode. Hiermee kom ik uit op dat de standaard diameter paal van 168mm al zo veel draagkracht oplevert, dat je in theorie de hele constructie hierop kunt dragen. Dat is 1 paal.

Uitgaande van 4 palen op 1 meter uit de hoeken zou de dunst gebruikte buispaal van 114mm al ruim voldoende moeten zijn. Het PaalPuntNiveau is 13,75mtr onder NAP, dat is ongeveer 9,6 meter onder het maaiveld.

Mijn vraag is, is het te doen om deze buispalen er zelf in te krijgen? Lassen is een van mijn hobby's, en hard werken ook. Het betreft hier overigens inpandig heien. Hoogte tussen afgegraven vlak en dak is ongeveer 3,6 mtr.

Een vriend van mij heeft een heiblok van 150kg liggen. Ook heb ik een hersenspinsel dat het met een trilplaat misschien wel mogelijk zou moeten zijn.

Heeft iemand ervaring met deze klus, of overschat ik de mogelijkheden?

Bij voorbaat dank,

Duifje
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kunt beter even gaan shoppen qua offerte. Bijv. zelf een paar heiers benaderen, al dan niet via werkspot.

Ik heb laatst 2 buispalen laten slaan voor rond de 700 euro. Precies goede lengte en gekalenderd en wel. Daar ga ik zelf niet voor dingen in elkaar fabrieken en tijd insteken, dat is verkeerde zuinigheid.
 

Duifje

  • #3
Hallo Cyruse,

Bedankt voor je reactie. De prijs die je noemt valt me inderdaad alleszins mee. Heb je kale palen laten aanbrengen of zijn ze voor die prijs ook gewapend en/of volgestort? En wat was de lengte van de palen doe bij jou de grond in zijn gegaan?

Bvd,
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Gewapend en volgestort, 5 meter lang per buis. Prijs is nog wel ex btw.
 

Mark91

  • #5
Is er ook bij jullie. Gesondeerd?

Ik moet ook wat palen hebben maar zit te denken om straks kanaal platen vloer te nemen zodat ik minder palen nodig heb gaat om schuur van 6 x 10 meter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu