Zelf betontegels maken

Mieneke

  • #1
Ik wil een mal maken, en hierin beton gieten voor een mooi tegelpad in mijn tuin. Kan dit een houten mal zijn? Of zou het beton zich hieraan vasthechten? En op welke ondergrond kan ik het beton storten, zodat het zich niet daaraan hecht? Of zou ik het beton juist gewoon op zand storten, op de plek waar het pad moet komen?

En: welk soort beton zou ik kiezen? Het tegelpad moet natuurlijk wel sterk zijn, misschien dus ook nog een toplaag van een bepaald materiaal aanbrengen?

En dan nog: hier kan geen opsluitband omheen. Zou dit een probleem zijn?
 

Tiho

  • #2
De mal moet toch zo te maken zijn dat de buitenlijn een rechthoek is. Een opsluitband raakt dan allle stenen en de gaten kun je vullen met split bv.
 

Mieneke

  • #3
Dan is dat speelse effect wel weg. Het zou wel met klinkers kunnen, bedenk ik nu
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De getoonde mal zou ik niet zelf gaan maken. €15 is ook niet de moeite.

Niet laten hechten kan met folie (eronder) en de mal insmeren met een beetje (willekeurige) olie. Ik zou er antiworteldoek onder doen en daarop maken. Het worteldoek is niet waterdicht, maar houd het voldoende tegen. De mortel maak je niet nat maar goed vochtig.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zou geen losse tegels maken meer een reliëf gebruiken dat je er aan de bovenzijde inklopt nadat je een stukje heb gestort.

voordeel daarvan is dat je geen naden krijgt waar vuil tussen gaat zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu