Zeer vochtige badkamer

Matheos

  • #1
Beste mensen, ongeveer 6 maanden terug hebben mijn vriendin en ik een woning gekocht. De badkamer hierin staat echter midden in het huis, waardoor er geen raam in zit. Bij het douchen word de badkamer dan ook geheel kletsnat van het condens, en zit er hier en daar al een klein beetje schimmel op het plafond.

Er zit boven de douche een afzuigmotortje (S&P), die een hoop herrie maakt, maar waar verder niets van te merken is. In de deur hebben wij een groot breed rooster gemaakt waardoor er, zoals men zegt, verse lucht naar binnen kan stromen.

Als ik na het douchen mijn hand voor het rooster houd, voel je wel heel zachtjes wat lucht, maar dat is lang niet voldoende om de luchtstroom lekker op gang te helpen. Als wij de deur dan opendoen, verdwijnt de vochtige lucht in één ruk door naar zolder...

Wij willen hier een oplossing voor vinden. Ik zat zelf te denken aan een machanische aanzuiging vanuit de gevel van de woning. Gewoon een gat in de gevel, een buis met een motor, en dan aan het begin van de badkamer de uitmonding waardoor verse lucht van buiten word aangezogen, en aan de andere kant van de badkamer, dmv de afzuiging, de vochtige lucht weer word afgezogen... Maar welk bedrijf kan mij hierin professioneel adviseren en/of helpen??? Heeft iemand ervaringen en/of suggesties.

Help! Thanks
 

Fiesiekus

  • #2
We geven hier geen adviezen over bedrijven of aannemers etc.

Wel kunnen we advies voor een DHZ-klus geven, in dit geval: vervang de ventilator maar kijk eerst of er in het kanaal een verstopping zit. Lucht aanvoeren is niet de oplossing; de damp moet afgevoerd worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Lucht (damp) afvoeren zonder toevoer van lucht lijkt me niet mogelijk :wink:
Controleer voordat u begint een aannemer of er voldoende luchtaanvoer is via de rest van de woning, wanneer alles potdicht zit helpt een groot rooster in de deur van de douche ook niet.
Ik kan me bijna niet voorstellen dat er met de bouw geen voorzieningen hiervoor zijn getroffen.
 

Matheos

  • #4
Het is een huis uit begin jaren 70. Alle ventilatie gebeurd via kleine kiepraampjes. Mechanische afzuiging was toen nog "science fiction" volgens mij.

Dus als ik ga douchen, moet ik boven alle ramen wagenwijd open zetten om een goede luchttoevoer te garanderen?

Boven op het dak zit een electrische afzuigmotor. Deze doet het niet. Daarom heeft men een motor destijds in de badkamer geplaatst. Ikzelf zit te denken aan een zelf afzuigend systeem. Zo'n bolletje die door de wind word aangedreven. Is dat een oplossing, of heeft men betere suggesties???

Nogmaals dank voor jullie medewerking
 

Fiesiekus

  • #5
Alle dingen (fan, motor) die het niet (goed) doen verwijderen; die geven alleen maar weerstand. Dan 1 goede afzuigventilator plaatsen; hetzij in de badkamer, hetzij in het kanaal, hetzij bovenop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu