Zanussi Zafiro II 1400 wasmachine centrifugeert niet

Mar10e1968

  • #1
Hoi,

Mijn wasmachine centrifugeert niet. De trommel draait wel, de pomp doet het ook.... ik heb de deksel eraf gehaald en de aandrijfriem achterin doet het blijkbaar ook, wat nu?
Bij het centrifugeprogramma blijft de wasmachine steeds opnieuw proberen, bij het wasprogramma, stopt de machine bij het centrifugeren en gaat piepen....
Zafiro II 1400
Type P6898645
Prod.No.91478070400
Serienr. 24200263

Help me please

Groetjes,

Martine
 

Co de Witgoedman

  • #2
Achterin bij het filter, is van voren niet of nauwelijks te zien, zit een drukkamer waaraan een dun slangetje naar boven gaat naar de drukschakelaar. Deze drukkamer zal vermoedelijk verstopt zijn waardoor de machine niet ziet dat hij leeg is en mag centrifugeren.

Deze drukkamer moet schoongemaakt worden of evt schoongeblazen. Haal de bovendeksel los en bovenop zie je een blank metalen plaat met rechts van het midden een ronde schakelaar met veel draadjes erop en onderin een tuitje met een dun slangetje.

Haal dit eens los en zet de machine op centrifugeren, doet hij het nu wel dan moet je eens heel hard met water door dit slangetje naar beneden blazen om de vervuiling te verwijderen, gaat dit niet bel dan een monteur, de machine moet verder uit elkaar gehaald worden.
 

Mar10e1968

  • #3
Hoi,

Inzoverre op de goede weg dat we dit kunnen uitsluiten. Blijkbaar wordt er wel herkend dat er gecentrifugeerd mag worden, maar dan stopt de machine. Na korte tijd wordt er weer geprobeerd... maar de machine stopt na het pompen en gaat niet centrifugeren. Wat doe ik nu?

Groetjes,

Martine

PS. Als ik een monteur moet bellen... wie kent er een in ZOETERMEER? De machine is trouwens pas 2 1/2 jaar oud!!!
 

Co de Witgoedman

  • #4
:idea: Achter op de motor zit een spoeltje die de motortoertallen meet. Soms ligt dit spoeltje los van de motor doordat de magneet, die in de motoras zit gedraaid, los is gekomen en de spoel eruit heeft gewerkt. Vaak ziet u ook een getande ring liggen die de spoel op zijn plek moest houden.
 

Mar10e1968

  • #5
Hoi Co,

Heel erg bedankt maar dat is het ook niet....
Nog meer tips?

Groetjes,

Martine
 

Co de Witgoedman

  • #6
Gaan er ook lampjes knipperen als de machine fout gaat? Dit is dan nl. een foutcode, die kan ik dan voor u nazien.
 

Mar10e1968

  • #7
Geen lampjes, alleen het 'end'-lampje.
Ik wil wel even zeggen dat ik alle moeite erg waardeer.... dank je...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Martine, even dit:

Indien je hiervoor een "onafhankelijke" monteur belt, zul je de volledige reparatiekosten moeten betalen. Overleg eerst even met je leverancier, en/of Zanussi, als je er dus niet uit komt, en hulp nodig hebt.

Waarschijnlijk is er wel een "coulance"-regeling te verkrijgen, waardoor de kosten voor de reparatie minder zijn, en je van te voren te horen krijgt wat het gaat kosten!

Tel nr van Zanussi: 0172-468300
 

Co de Witgoedman

  • #9
In Zoetermeer zit o.a. Europart Henk Wijnands
Telnr 079-3164333 Zoetermeer
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu