Zanussi Wasdroger TCS 675E onderbreekt programma

MarcoKlus

  • #1
Sinds een aantal weken heeft onze wasdroger het euvel dat deze soms wel drie keer gestart moet worden om aan droge was te komen. Soms stopt de machine in het programma maar soms gaat deze ook door tot het einde maar ook dan is de was niet goed droog. De machine is 8 jaar oud en heeft 3 jaar geleden een nieuwe snaar gekregen. Wel zelf vervangen (zie forum :D ) maar daarna prima gelopen.

Ik heb de bovenkant er even afgehaald en de aarding aan de voorkant van de trommel ziet er goed uit en zit goed tegen de trommel aangedrukt. Zit er nog ergens een sleepcontact op de trommel voor de droogmeting of zou de droger dan niet stoppen in het midden van zijn programma?

Zanussi TCS 675 E, Type P552111, No 916716002 01

Wie kan me op weg helpen?
 

MarcoKlus

  • #2
Ik heb nog even verder geprobeerd en als ik de machine op een vaste tijd zet dan werkte dat de eerste keer prima maar de keer erna stopte de machine er toch weer mee en knippert het linker lampje. Volgens de handleiding moet je dan gewoon weer op start drukken maar waarom gebeurt dit? Soms gaat de machine dan weer lopen na opnieuw gestart te hebben om na een paar keer draaien weer te stoppen. En dan blijft het linker lampje branden.

Zou het kunnen dat de lagers versleten zijn en daardoor zwaar lopen want de machine loopt niet echt geruisloos, dat de machine zeg maar de stroom naar de motor meet en stopt als dat teveel wordt?
 

MarcoKlus

  • #3
Het probleem is dus niet constant, vanmorgen is de machine echt heel stil, geen sleep geluiden maar na het starten van het vaste tijd programma (30 of 60 minuten) dan stopt de machine na een minuutje om met 2 om en om knipperende lampjes aan te geven dat het programma klaar is.


Ik ga voorzichtig eens kijken naar een nieuwe machine denk ik, vaag probleem :cry:
 

Mielew715

  • #4
Kijk de trommel is na
 

MarcoKlus

  • #5
Ok, de trommel is eruit, ziet er allemaal netjes uit. Ik zal eens een stofzuiger door de machine halen :wink:

De trommel loopt stroef,als die alleen nog aan de ahcterwand vastzit, maar ik heb geen idee of dat zo hoort.

Waar moet ik specifiek op letten als je zegt "kijk de trommel is na"?
 

MarcoKlus

  • #6
Ok, ik heb de trommel ook losgemaakt van de achterwand en het tikkende geluid is nu verklaard. Aan de onderkant van de trommel (aan de achterwand vastgekoekt) zat een BH-beugel :mrgreen: met daaromheen veel aangekoekt stof.

Het aardcontact op de as ziet er overigens nog prima uit!

Ik ga de machine nu weer in elkaar zetten en eens kijken of dit mogelijk de oorzaak van het probleem is geweest (de BH-beugel).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu