Zanussi Rubino 12 centrifugeert niet

A

Anonymous

Gast
  • #1
Het begon met het probleem dat het water niet werd afgepompt.
Ik heb filter schoongemaakt en toen werkte het nog niet. Toen bleek dat er een stuk stof in de afvoerpomp zat. Die heb ik er uit gehaald en de pomp pompt nu ook. Dat kan ik horen en er staat ook helemaal geen water meer in.
Als hij moet centrifugeren komt-ie niet op toeren. Het lijkt alsof hij wel probeert, maar niet doorzet.
De normale programma's draait hij gewoon en voert ook netjes al het water af. Alleen centrifugeert hij niet en ligt de was dus nog kletsnat in de machine als hij klaar is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Achterin bij het filter, is van voren niet of nauwelijks te zien , zit een drukkamer waaraan een dun slangetje naar boven gaat naar de drukschakelaar, deze drukkamer zal vermoedelijk verstopt zijn waardoor de machine niet ziet dat hij leeg is en mag centrifugeren. Deze drukkamer moet schoongemaakt worden of evt schoongeblazen. Haal de bovendeksel los en bovenop zie je een blank metalen plaat met rechts van het midden een ronde schakelaar met veel draadjes erop en onderin een tuitje met een dun slangetje, haal dit eens los en zet de machine op centrifugeren, doet hij het nu wel dan moet je eens heel hard met water door dit slangetje naar beneden blazen om de vervuiling te verwijderen, gaat dit niet bel dan een monteur, de machine moet verder uitelkaar gehaald worden.

Succes...........mischien dat collega MONTEUR nog verder wat voor je weet, wacht anders ook zijn oordeel eens af...

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik zag twee drukschakelaars zitten en heb ze allebei losgehaald en eens goed in de slangetjes geblazen. De ene (met de meeste draadjes) voelde inderdaad niet helemaal soepel aan. Nu zijn ze schoon en is het probleem opgelost.

Witgoedmonteur, bedankt voor de tip :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu