Zanussi FJS 1276 maakt herrie tijdens centrifugeren

TubeTone

  • #1
Mijn Zanussi FJS 1276 H wasmachine maakt de laatste tijd veel meer herrie dan normaal tijdens het centrifugeren. Het is een soort extra zoemend geluid bovenop het geluid van de motor.

Ik kan met niet voorstellen dat het de bekende BH-beugel is, want dat lijkt me toch een ander geluid en ik zie ook niets zitten als ik in de trommel kijk.

Waarschijnlijker is het denk ik dat het de lagers zijn. Ik heb de achterkant van de wasmachine er al eens afgehaald en als ik de trommel met de hand ronddraai lijkt er inderdaad wel geluid te komen van de lagers. Maar ik durf de aandrijfband er niet zo goed af te halen (bang dat ik hem niet meer terug krijg), dus het is wel lastig te horen met het geluid van de motor erbij. Wel is het zo dat als ik van binnenuit de trommel omhoog duw ik eigenlijk geen speling voel. Dat is toch wat je zou verwachten als de lagers kapot zijn?

Mijn vraag is dus: Kan iemand mij vertellen hoe ik zeker kan stellen dat de lagers kapot zijn. En als het niet de lagers zijn, wat zou dan nog meer een oorzaak van de herrie kunnen zijn? De koolborstels misschien? En zo ja, hoe kom ik daar achter?

Alvast heel erg veel dank voor jullie hulp en tijd!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De snaar is vrij gemakkelijk terug te zetten.
De koolborstels moeten vervangen worden bij een lengte van 15 mm of minder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu