Zanussi F1425 deurrelais los in machine

Ilsevaneekelen

  • #1
Goedenavond,
zul je net ziet is je man een weekje van huis (werk :wink: ) gaat de wasmachine stuk. Ik ontdekte dat de stop was gesprongen; na deze weer aangezet te hebben deed ik een nieuwe was in de machine. Na het aanzetten hoorde ik 2 harde klikken en ging het lampje meteen naar end. Volgens de handleiding zat de deur niet dicht. Na enig gezoek op internet lijkt het om het deurrelais te gaan.Ik heb de 2 schroefjes losgedraaid en zag toen dat het relais erachter los in de machine hangt. Het zou natuurlijk heel stoer zijn als ik het zelf gerepareerd krijg maar ik heb geen idee wat ik waar moet open maken om erbij te komen. Weet al wel welk relais ik zou moeten hebben tervervanging. Kan iemand me een beetje begeleiden met het openen van mijn machine?

Overigens wel even aan mijn man gemeld hoor dat het stuk was maar die roept meteen dat we maar een nieuwe gaan kopen; dat vind ik dus zondegeld als het te repareren is met een onderdeel van drie tientjes....
 

Harry Callahan

  • #2
Was alles maar zo makkelijk he.
De manchet moet los om het deurslot weer vast te krijgen.
Meestal is het deurslot bij deze machine niet stuk , maar de electronica.
 

Ilsevaneekelen

  • #3
Kan ik ergens een instructie vinden om die manchet los te krijgen? die zit toch aan de rand gelijmd voor?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In de rand zit een stalen draad met een veer, deze kunt u voorzichtig aan de onderkant los wippen, de manchet kan dan naar binnen geklapt worden en u kunt bij de deurschakelaar.
Het terug plaatsen van de stalen ring is een lastig karweitje.

Even de stekker uit het stopcontact voor u er aan begint. :idea:
 

Ilsevaneekelen

  • #5
Dank je voor jullie antwoorden!

Ik denk dat ik vanavond toch maar even overleg met mijn man of er niet een andere wasmachine moet komen; als er toch meer kapot is waarschijnlijk in de electronica zou alle moeite voor niks zijn, toch? De stoppen zullen niet voor niks gesprongen zijn bedenk ik me zo.
En die rubbere ring daar begin ik maar niet aan; volgens mij komt daar toch enige kracht en handigheid bij kijken.... enne dat heb ik beide niet zo :oops: hahaha.
Aangezien ik voor deze klusjes zou moeten wachten tot manlief weer thuis is en mijn was toch aardig opstapelt (met nog een tiener in huis :wink: ) kan ik sneller weer wassen als ik morgen een wasmachine ga kopen en misschien kan die voor het weekend dan nog geleverd.
In ieder geval heel erg bedankt voor jullie snelle en nuttige reacties!
En mocht iemand nog een tip voor de nieuwe wasmachine hebben...roept u maar!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu