Zanker wasmachine leidt eigen leven

Mevadu

  • #1
Mijn Zanker Lavito Vario LF6650 maakt programma's niet af, begint met centrifugeren, terwijl ie moet wassen waardoor de hele ruimte vol schuim staat etc.

Nu staat mij vaag bij dat je zo'n ding kunt resetten dmv enkele knoppen tegelijk indrukken. Ik ben echter de handleiding van het apparaat kwijt.

Kan iemand adviseren of heeft iemand de handleiding? Volgens mij is ie even de weg kwijt en moet ie terug naar af.
 

Wasmannetje

  • #2
Beetje vage klacht, kan je het beter omschrijven?

Resetten gaat met deze machine's niet wat de gebruiker mag en kan doen.
U kunt hoogstens het programma opnieuw starten en wat duidelijker vertellen wat hij wel doet, en vooral wanneer het ongeveer mis gaat.

Bijv. pakt hij water, draait de trommel, pakt hij de 2e keer water, word ie warm, pompt ie wel of niet af. enz

Hoe meer info des te meer info terug
 

Mevadu

  • #3
Wasmannetje schreef:
Hoe meer info des te meer info terug
Bijv. programma 60 graden (bonte was). Normaal na aanzetten draait de trommel ca. 2x rond en pakt dan water. Nu pakt hij, direct na het aanzetten water en ipv ronddraaien gaat de centrifuge heel even (ca. 5 sec.) op laag toerental aan. Dit herhaalt zich 2x. Dan is het zeeppoeder zoveel opgeklopt dat het uit het zeepbakje stroomt en zet ik de machine uit omdat het een zootje wordt. Ik heb niet de indruk dat er in deze periode water verwarmd wordt.

Bijv. programma 30 graden (sport). Pakt direct water en vult (naar mijn mening veel te veel) tot ongeveer 1/3 voor het raampje van de deur. Aan de achterzijde hoor ik water en loopt er iets over. Op stand "uit" gezet en overgezet op pompstand. Water wordt weggepompt (teller gaat naar 3 minuten) en na het leegpompen geeft ie een centrifugeslag van ca. 15 seconden. Het programma wordt niet automatisch beëindigd maar blijft op 1 minuut hangen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Klinkt als een los liggende tacho opnemer op de motor, Experts?
 

Mevadu

  • #5
Nog een aanvulling: Bij de centrifugeslag hoor je ook nog even een kort gierend geluid wat korter duurt dan de slag van de centrifuge.
 

Wittenico

  • #6
Ik denk ook dat er een probleem met de tacho is. Kijk de moter even na. Op de achterzijde zit de tacho. Er zit een rond plaatje op de achterzijde van de motor en deze kan er af zijn gegaan. Hier lopen ook 2 draden naar toe.
 

Mevadu

  • #7
OK bedankt voor de tip. Ik zal de machine morgen maar eens even open halen. Zou ik het moeten zien als de achterzijde verwijderd is?
 

Wittenico

  • #8
Je kunt hem ook even schuin achterover zetten. Dan kijk je precies tegen de achterzijde van de motor aan.
 

Co de Witgoedman

  • #9
Let er dan ook even op dat de ronde magneet weer goed op de as wordt gedraaid, deze heeft nl de tachospoel naar achteren geduwd.
 

Mevadu

  • #10
Die tacho, is dat het achterste gedeelte van de motor met een zwart dopje erop waar 2 draden naar toe lopen (beide bruin)?

In dat geval heb ik dat zien zitten maar dat zit allemaal goed vast en niet uit verband zo te zien. Volgens mij mankeert daar niets aan. Ook als er ik aan trek of draai gebeurt er niets, zit goed vast
 

Wasmannetje

  • #11
Halolo, voel even in de slang van de kuip naar de pomp, goed in knijpen en vooral in de bocht, kan verstopt zitten met flippo oid.

:arrow:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu