Zanker Wasmachine Classic 5100 pompt geen water

A

Anonymous

Gast
  • #1
Zanker Wasmachine Classic 5100. 9 jaar oud, hij pompt het water niet meer weg. als je het water laat weglopen gaat hij weer centrifugeren.
1- Hoe kan ik die wasmachine open krijgen dat ik bij die pomp kan?
2- wat is de meest voorkomende storing bij deze machine pomp kapot of vuil in de afvoerpomp? Als ik de afvoer slang laag houd loopt het water eruit kan hij dan nog wel verstopt zijn?
3- als ik de pomp vervang moet ik dan ook andere onderdelen vervangen? pakkingen o.i.d.

Alvast bedankt voor je hulp
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik heb het zelfde probleem met mijn wasmachine. Hij pompt het water niet meer weg. Waarschijnlijk pomp defect? Je kunt geloof ik via de achterkant de wasmachine openen en dan de pomp los maken. Maar ik weet het ook niet heb het nog niet geprobeert. Ben ook erg benieuwd naar evt. oplossingen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Als het goed is, zit er een dop (waarschijnlijk onderin aan de voorkant) waarmee je bij de pomp kunt komen. De kans is groot dat er iets klem zit in die pomp, een muntje of knoop ofzo waardoor het schoepenratje niet meer kan draaien. Vaak is het een kwestie van het vuil eruit halen en dan doet ie het weer. Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik heb kortgeleden ook een probleem met mijn pomp gehad. Mijn machine is een Bauknecht, maar het principe zal wel hetzelfde zijn. Probeer eerst de oplossing van David. Ik heb dat ook gedaan en het bleek dat mijn waaier van de pomp stuk was. De waaier hoor je te zien vanuit de filteropening.

Als je de pomp moet vervangen vanwege een defecte waaier, moet het front van de wasmachine af. Meestal moet je hiervoor eerst de plint losmaken. Als het goed is, moet je dan aan de onderzijde van het front een aantal schroeven zien zitten. Deze moeten losgedraaid worden. De deur hoeft niet los, deze zit alleen aan het front vast. Wel moet je de schroeven van de sluiting loshalen.

Ook zit het rubber manchet nog aan het front vast. Waarschijnlijk met een draadring welke door een veer strak gehouden wordt. Haal deze voorzichtig los. De manchet kan nu voorzichtig van het front losgehaald worden. Niet forceren! Het front naar beneden trekken. Gaat dit zwaar, kijk dan of er bovenaan ook nog schroeven zitten. Wanneer het front verwijdert is, zie je de pomp zitten.

Slangenklemmen loshalen (eerst goed aftappen!) Waarschijnlijk zit de pomp op de bodem geschroefd. Kantel de machine achterover, totdat je goed zicht op de bodem hebt. Pomp losschroeven. Bedrading losmaken, Goed onthouden hoe bedrading en slangen vastzitten. De pomp kan nu vervangen worden.

Tip: Informeer eerst goed naar de prijs van een vervangende pomp. Een onderdelen winkel is meestal veel goedkoper dan een witgoedzaak. Ik heb EURO 59,- betaald bij een witgoedzaak, maar bij dit bedrijf koste de zelfde pomp EURO 29,50 De helft dus.

Veel succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Bedankt voor de tips, ga het zeker proberen voor ik een nieuwe wasmachine aanschaf. Met deze duidelijke beschrijvingen moet het lukken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu