Zanker prima c band vervangen maar krijg geen spanning

Klusser2

  • #1
Van onze droger, een zanker prima c, was de band geknapt (1975H7). Na de achterplaat te hebben los gedraaid en via de voorkant de band er opnieuw opgelegd en weer de achterplaat te hebben bevestigd. Heb ik de band langs de spanroller geleid (die overigens nog in prima staat is).

Toen ik echter de droger aanzette voor proefdraaien blijkt dat er te weinig spanning op de band zit. Dit wordt veroorzaakt doordat de motor op de één of andere manier naar rechts kantelt waardoor er geen spanning meer op de band komt te staan. Ik heb alles afgevoeld maar kan niet ontdekken dat er iets is geknapt of iets dergelijks.

Wie zou mij hier de oorzaak van kunnen vertellen. De motor draait als een zonnetje, er is niets anders stuk gegaan dan de band en het enige waardoor de trommel niet meer draait is omdat de motor kantelt.

Is een grotere spanrol een oplossing of kan ik de motor op de één of andere manier vastzetten?

Wie heeft hier ervaring mee en kan mij het uitleggen? Om alleen een monteur te laten langskomen voor wat iets, waarvan ik vermoed dat het zeer simpel is, lijkt mij een dure oplossing.

Help.
 

Piet48

  • #2


Zo moet de snaar liggen.

Gr. Piet
 

Klusser2

  • #3
Piet,

Bedankt voor de tekening. Ik had de band inderdaad verkeerd gespannen. Ik dacht al dat het iets simpels moest zijn. Ik heb al veel gezocht op internet maar kon geen technische handleiding vinden.

Het probleem is nu opgelost. Bedankt en alvast een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar gewenst.

Groet,
André
 

Piet48

  • #4
Bedankt voor de melding, en ook een gelukkig nieuwjaar toegewenst

Gr. Piet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu