Zanker Classic CF2000 centrifugeert niet LANG genoeg

Heavy

  • #1
Hallo,

Mijn redelijk recente ,net twee jaar oude , Zanker CF 2000 centrifugeert nauwelijks. De specifieke centrifugeerprogrammas "D" en "H" die volgens de manual een centrifugeertijd hebben van respektievelijk 12 minuten en 6 minuten , houden er al na een paar minuten mee op.
Steeds op dezelfde manier, eerst loopt de trommel LANGZAAM aan , links of rechtsomdraaiend, maar steeds als de trommel dan naar de echte centrifugeersnelheid versnelt , houdt hij er ogenblikkelijk mee op , en gaat hij weer langzaam aanlopen en opnieuw proberen. Dat doet hij dan ettelijke keren na elkaar om er dan tenslotte mee op te houden .
Vanzelfsprekend is het wasgoed niet voldoende uitgezwierd op deze manier ..

Volgens de manual zou er een soort van "electronisch stabilisatie-controlesysteem " in de machine zitten die deze toestanden regelt ...

Ik heb de forums uitgepluisd : de afvoerslang zit niet bekneld, de afvoerpomp draait mooi rond, en ik heb ook,al proberen te centrifugeren met amper een paar kledingstukken er in. De koolborstels van de motor LIJKEN me ok gezien de snelheid waarmee de motor ineens naar centrifugekracht accelereert... (maar er dan onmiddelijk mee kapt)

Is dit een probleem waar ik zelf iets zou kunnen proberen aan verhelpen ?
(IK heb een vrij technische background ) of moet ik er een vakman bijhalen?

Iemand een tip ?

merk :Zanker
model : CF2000
type : P6346364
Prod nr : 91484170000
Serial : 32900137

thanks

Johan
 

Henny

  • #2
Voor een machine van net twee jaar oud, lijkt mij niet dat de
koolborstels al versleten zouden zijn.
Je kan ze natuurlijk toch even voor de zekerheid controleren.
Demonteer anders eerst eens het slangetje van de niveauregelaar.
Blaas deze eens krachtig door en plaats hem weer terug.
Je kan de machine ook eens een soda reinigingsbeurt geven.
(zie stickybovenaan deze rubriek)
 

Heavy

  • #3
Hallo Hennie

Alvast bedankt voor je tips.

Ik heb het volgend gedaan : eerst heb ik de koolborstels gecontroleerd, die zijn beiden nog ongeveer 2,6 cm lang. ok dus.

Dan maar het darmpje van de niveauregelaar gezocht
Ik heb dus TWEE darmpjes gevonden. Die verdwijnen beide naar ergens onderaan de trommel. Die zitten dus bovenaan in twee voelers met contacten aan .

Ik heb beide darmpjes uitgeblazen zoals je vroeg. Tevens heb ik met een los darmpje zacht aan de voelers geblazen. In de GROOTSTE van die voelers hoor ik dan zacht een contactje omklikken
Er zitten ZEVEN draden aan vast en het nr dat ik kon aflezen is het volgende

528/03 7930011
132082211

Bij de kleinste voeler ,hoor ik niets omklikken .Het is een voeler met DRIE draden .
Dit nr kon ik ervan aflezen

327:03 765319
124535580 390/240

En er zit een permanente sluiting tussen de twee buitenste contacten van die voeler die nooit varieert als ik met afgekoppelde draden met een ohm-meter uitest en dan in die voeler blaas.

Ik heb echter alles terug gemonteerd en dan de SODA methode toegepast... en vervolgens TWEE kookwassen laten lopen.

Daar wij steeds op 40 ° wassen hebben we nu voor het EERST dus die kookwas laten lopen , en wat blijkt ? Het programma lijkt vast te lopen NET voor er gecentrifugeerd moet worden . Hij BLIJFT maar in het programma "C" (spoelen) hangen (in de eerste kookwas zelfs TWEE uur omdat ik er niet bij was gebleven ). De tweede keer bleef ik erbij en heb ik uiteindelijk de draaiknop een zetje moeten geven om naar de "D" stand te gaan . En ook daar duurt de centrifugeercyclus véééél te kort.

Na die twee kookwassen heb ik de twee centrifugeerycli "D" en "H" nog eens apart gestart en beide gechronometreerd. Beide cycli duren dus EXACT 1 minuut 55 seconden ipv de 12 en 6 minuten volgens de manual...

Kan je met jouw ervaring hier iets op uitmaken ?
Misschien iets met die "kleine" voeler ? Of zit het dieper ?


Bij voorbaat bedankt voor je mening

Johan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu