Zagen in liggend laminaat

Haastigespoed

  • #1
Om een antennekabel weg te werken, zie ik mezelf genoodzaakt een randje ter dikte van een coaxkabel over 2 meter van het reeds gelegde laminaat af te halen. Daaroverheen komt dat een deklat.

Het hoogteverschil tussen drempel en laminaat is te gering (minder dan de kabeldikte) om een holle deklat neer te leggen.

Ik heb het geprobeerd met een cirkelzaag, maar zo'n ding is veel te wild voor dit klusje. Een schrobzaagje erin zetten zou een optie zijn als de zaagsnede niet bijna 2 meter zou zijn.

Heeft iemand een suggestie hoe ik dit aan kan pakken? Als ik er gereedschap voor moet huren, is het ook OK. Ik zat zelf aan een Dremel te denken met een rond zaagblad.

Ik heb een foto van de situatie, maar weet nog niet hoe die te posten. Ik kan die eventueel ook mailen.

Alvast bedankt voor alle reacties.
 

EdP

  • #2
Je kunt hiervoor een lamellofrees huren bij de bekende gereedschap verhuurders. Gaat het eigenlijk om een rand bij een muur, of een (hele brede :? ) deuropening o.i.d.?
 

Haastigespoed

  • #3
EdP, thanx.

Het gaat erom de lamellen aan de kopse kant wat in te korten, dus haaks. De rand ontstaat tussen het kozijn van de pui en het laminaat. Ik ga vanmiddag even bij een landelijk verhuurbedrijf langs.
 

Haastigespoed

  • #4
Het landelijke verhuurbedrijf had hem pas zaterdag op 20km rijden.

De plaatselijke verhuurder had hem direct beschikbaar. Geheel volgens mijn nickname. :mrgreen: Nu blijkt dat een collega van mij hetzelfde probleem had. De huurkosten kunnen we nu delen.
 

Haastigespoed

  • #5
Het apparaat gisteravond opgehaald en ik was in 15 minuten klaar. Dat is inclusief het omkleden van kantoor- naar kluskleding, afhalen van de gordijnen, stofzuigen en terughangen van de gordijnen. :cool: Wereldapparaat!

Het is een kruising tussen een cirkelzaag en een slijptol met een doseerbare neerwaartse geleiding.
 

EdP

  • #6
Mooi dat het gelukt is. En zo haastig ook nog :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu