Zagel van meubelpanelen, welk cirkelzaagblad

Therut

  • #1
Hallo,

ik heb een zaagtafel van een goed merk waar een 250 mm 40 tands zaagblad met de "standaard wisseltanden" in zit. Geweldig, maar bij meubelpanelen slaat het kleine stukjes van het oppervlaktemateriaal weg zodat je kleine kale plekjes langs de zaagsnede blijft zien. Nou weet ik dat je dit tegen kunt gaan door een ander type blad te monteren maar welk?
De echte holtand bladen zijn gruwelijk duur (ruim 100 euro). Voor ongeveer 50 euro kun je op ebay wisseltand bladen krijgen met 120 tanden. Een nederlands bedrijf doet voor 32 euro 80 wisseltanden. Is dat voldoende voor een mooie zaagsnede zonder kale plekjes? Of hebben jullie een andere tip? Misschien voorsnijden met een mes of iets dergelijks?

Bij voorbaat bedankt voor de tips,

Therut
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een scherp zaagblad kan een mooie snede ook door het zaagblad max. 2 mm boven het materiaal uit te laten komen, dus het blad zo laag mogelijk afstellen.
Ook ritsen is goed voor mooie snede maar dat werkt alleen goed met een perfecte geleider.

Gaat u zo'n blad veel gebruiken dan is kwaliteit te verkiezen boven een goedkoop zaagblad, het blad gaat jaren mee wanneer het met beleid gebruikt wordt.
 

Kees61

  • #3
De kanten die echt strak moeten zijn (meestal voorkanten), kan je ook nafrezen met een niet te dunne stiftbeitel, waarbij je de freesmachine langs een rei geleidt.
Of eigenlijk eerst de voorkanten nafrezen en dan pas van breedte zagen.
Een scherpe zaag doet het ook wel goed maar de room is er snel af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu