Ytong wat zijn de nadelen?

Maxime

  • #1
Hallo,

Ik ben een student en ik moet voor schoolwerk een bouwmateriaal bespreken. Ik heb hiervoor het materiaal Ytong gekozen. De opdracht houd in dat we de verschillende voor- en nadelen belichten.

De voordelen is echter het probleem niet omdat ik een hele bundel informatie van het bedrijf gekregen heb, maar aangezien ze de nadelen van hun eigen product niet zullen vermelden en bij mij thuis er niets van dat materiaal staat weet ik de nadelen niet.

Misschien is er hier op het forum iemand die ervaring heeft met dit materiaal en mij enkele nadelen kan geven als die er al zijn.

Met vriendelijke groeten
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Als nadeel kan ik noemen:

Pas vanaf 150mm balkdragend.

Gering geluiddempend : s.g. is 600 voor de normale of 800 kg/m3 voor de "zware" kwaliteit > dus weinig massa.

Speciale bevestigingsmaterialen nodig.

willem.
 

H@ns

  • #3
Je kunt er niet al te zware dingen aan ophangen met plug en schroef.

En ik vind het zelf nogal prijzig als je kijkt wat je allemaal nodig hebt voor je een muurtje hebt staan, afgewerkt en wel.
 

Intersloop

  • #4
Krimp wanneer bij vochtige omstandigheden is gebouwd.
 

Johnny B Good

  • #5
Even een korte aanvulling op H@ns: Het licht eraan wat je zwaar noemt....een paar gevulde keukenkastjes aan 100 mm ophangen is geen probleem. Een kluis zal wel een probleem worden :wink: Maar inderdaad wel met speciale pluggen. Zoals dat ook geldt voor de meeste holle wand systemen.

Ik ben sinds kort in het bezit van een huis wat volledig is opgetrokken uit gasbeton (dragend en niet dragend) en ik heb wel een paar kleine nadelen ervaren.

De wanden zijn 30 jaar oud en worden nu wat week. Tegels van de wand verwijderen levert een zeer gebrokkelde wand op (voordeel daarbij is dat het eenvoudig is te repareren met fix&finish, goudband of blokkenlijm).

Wanneer gasbeton wordt toegepast als buitenwand zal het bij lengtes van meer dan 3 meter gaan scheuren door uitzettings verschillen met bijvoorbeeld de betonnen draagconstructie. Uiteraard kan dat met goede detaillering (knipvoegen of gecontroleerde scheurvorming of glij-opleggingen) worden voorkomen.

Het is kwetsbaar tijdens transport en opslag. Er brokkelt snel iets af wat dan na verwerking weer gerepareerd moet worden.

Wat niet direct een nadeel is voor de eindgebruiker maar waar je wel wat onderzoek naar kan verrichten is de millieubelasting van het productieproces en de benodigde energie voor productie van de blokken.

Succes met je bespreking en laat ons horen wat ze er van vonden

Groetz,

Johnny B Good
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu