Y-stuk plaatsen afvoer in beton: hoe?

Harryprog

  • #1
Hallo,

Bij de verbouwing van de badkamer kwamen we erachter dat het doucheputje bij ons niet goed was (waarschijnlijk lek). In plaats van moeilijk doen en een nieuw putje plaatsen hebben we gekozen om gelijk maar een douchegoot te plaatsen. Vandaag is de betonzager geweest maar toen kwamen we erachter dat er vlak achter het putje nog een andere afvoer (van boven van de CV) op de afvoer van de douche aangesloten is dmv een Y-stuk. Dit Y-stuk is geraakt bij het zagen, dus er moet een nieuwe op. Maar ja, 2 buizen die in het beton zitten zijn niet flexibel, dus hoe plaats je daar een nieuw Y-stuk op? Zie de afbeelding voor de situatie: blauw was het putje, rood was het Y-stuk, de buis rechts komt van boven en de afvoer gaat naar de onderkant van de foto. De douchegoot wordt aan de bovenkant van de foto geplaatst, buiten beeld.

afb.offline

Graag jullie advies hoe dit blijvend goed cq. waterdicht op te lossen, aangezien het onder de vloer komt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2


Je moet de leidingen verder uit kappen om ruimte te maken bij de oranje sok (dit is een lijm sok).

Zaag hier de leiding door en maak tussen y stuk en sok een stukje buis

zaag ook bij gele sok (dit is een schuifsok met manchet verbinding) en schuif de sok op de leiding in het beton en plaatst tussen het y stuk en je schuif sok een stuk buis lijm voor dat je alles behalve schuifsok vast lijmt, eerst alles goed schoon maken schuren en ontvetten

 

Harryprog

  • #3
Bedankt Henk! We gaan er mee aan de slag zometeen.
Nog even een volgende vraag: Ik heb een douchegoot met 50mm uitgang, maar nu blijkt dat de afvoer 40mm is (erg vreemd want de afvoer van de wastafel is wel 50mm). Er zal dus op de douchegoot een verloopstuk op moeten van groot (50mm) naar klein (40mm). Gaat dat problemen opleveren met de afvoer van het douchewater?
 

Wesley015

  • #4
Nee, dat zal geen probleem opleveren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Gebruik dan wel een mantel 40X50

(overgang stuk) deze is mooi gestroom lijnt

je lijmt de kant van 40 in het T-stuk en vervolgens doe je er een stuk buis 50 in en dat gaat naar je drain

Waar die gele sok op komt is dat ook 50 mm zo ja
Dan een 45 graden T-stuk 50 gebruiken en dan kan je hem gewoon aansluiten
 

Harryprog

  • #6
Alweer bedankt! We zijn er even mee bezig geweest maar het is gelukt! En ook de douchegoot zit erop. Enige wat is anders heb gedaan is dat ik de schuifsok met manchetverbinding om de andere buis heb gedaan omdat dat makkelijker uit te kappen was daar. Ook heb ik om deze schuifsok pvc-tape gedaan om het rubber af te schermen van het cement wat we erin doen.
Hier het uiteindelijke resultaat:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu