Wolf GG-1EK tikkend relais na kortsluiting

McT

  • #1
Afgelopen weekend mijn 1997 Wolf GG-1EK-24 schoongemaakt. Hiervoor moest de ventilator/afzuiger eraf, anders kan de bovenste warmtewisselaar niet goed schoongeborsteld worden.
Na het wegzuigen/blazen/borstelen van wat oxidatie, alles weer terug op zijn plaats en de stekker er weer in, schakelaar aan en BOEM, aardlekschakelaar eruit. Na het nodige zoekwerk (de boel weer open) bleek de isolatie van de ventilator-bedrading er half af te liggen, dus kortsluiting veroorzakend. E.e.a. hersteld en wederom de ketel aangezet. Warmwaterkraan opengedraaid en er begon een heftig geklik te klinken achterboven. Het water werd slechts lauw. Bij het omhoog draaien van de woonkamer-thermostaat slaat de ketel helemaal niet aan.
Het klikken bleek een relais te zijn dat blijkbaar te maken heeft met de drukverschilschakelaar. Dit relais zit op een print in een grijs doosje boven aan de achterzijde. Als ik het slangetje uit de verbrandingskamer trek stopt het klikken maar gaat het gas ook gelijk uit.
De CV doet het dus totaal niet meer en warmwater slechts lauw onder hevig tikken/klikken van het relais (aan-uit-aan-uit).
Iemand een idee ? Of zou de kortsluiting de hele electronica van de ketel om zeep geholpen hebben ?? Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite !
Het is net even te vroeg in het jaar om zonder CV te zitten helaas :-(
 

Ron CV

  • #2
Ik vermoed dat de electronica de geest gegeven heeft, weet niet of er hier expert zitten op het gebied van deze ketel maar dat is mijn conclusie aangaande het verhaal.
Weet helaas ook niet hoe het met onderdelen zit voor deze ketel maar misschien dat google u daarbij kan helpen.
 

Freekcv

  • #3
Heeft u de slangetjes van de lds wel goed om aangesloten?
 

McT

  • #4
Het euvel was al begonnen voor ik die slangetjes ooit aan had geraakt, dus daar ligt het niet aan, de schakelaar doet het ook goed. Getest, doorgemeten, heb alleen geen apparatuur om hem af te stellen op de juiste druk.

Met wat moeite een vervangend relais gevonden, een identiek relais is in Europa niet te koop, zo schijnt het.
Gisterenavond heeft de CV het weer een poosje gedaan (met een luid klikkend relais op de achtergrond, dat wel)
Warm water doet het nog steeds vrij aardig, wordt alweer wat heter.

Even geduld tot het relais binnenkomt. De print waar het relais op zit (ventilator-regelprint) kost zo'n 120 euro all-in (per DHL). Kan ook altijd nog als alleen het relais vervangen niet helpt.
Wordt vervolgd.....

Dank voor het meedenken :-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu