[WKO-installatie] Watertemperatuur instellen

Philipp

  • #1
Ik ben sinds een paar maanden eigenaar van een nieuwbouwappartement met vloerverwarming als hoofdverwarming. In mijn woning is gelegd een volverlijmde parketvloer. Binnenkort ga ik de installatie voor het eerst op verwarmen zetten. Van de parketleverancier heb ik een stookprotocol gekregen en deze zegt zo langzaam mogelijk laten opwarmen. Mijn plan is dus om elke dag een stukje hoger te gaan.
Waarschijnlijk onder het mom van 'overal vanaf blijven' is er geen gebruiksaanwijzging beschikbaar en ik weet nu niet hoe ik de installatie op de minst warme stand kan zetten. Ik gok met de zwarte draaiknop . Deze heeft een schaalverdeling van 0 tot 9, maar enkel de standen 3 t/m 5 zijn in te stellen (verder draaien kan niet). Wil dit zeggen 3 = 30 graden warm water en 5 = 50 graden? De knop stond op 5. Graag jullie reactie, en misschien hebben jullie nog algemene (stook)tips. Alvast erg bedankt!
 

Philipp

  • #2
Gisteren uitgevonden dat doordat ik de zwarte knop nu op een lagere stand (stand 3) heb gezet, het warme water ook minder heet wordt, net iets warmer dan handwarm. Betekent dit dat ook het vloerverwarmingswater nu kouder wordt of heeft deze draaiknop gewoon niets te maken met de verwarming an sich?
Iemand die iets weet??
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #3
Naar mijn bescheiden mening hoor je gewoon een beschrijving te
ontvangen van de installateur, en anders hun bellen voor tel.advies,
want zomaar ergens aan gaan draaien is vaak niet verstandig :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu